Det israelske selskapet Aleph Farms har utviklet kunstig biff som om noen år vil bli tilgjengelig på markedet. (Foto: Aleph Farms)

Snart kan du sette tennene i fremtidens biff

Israelske Aleph Farms tar sikte på å produsere kunstig kjøtt i stor skala fra år 2023.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Kjøtt er en viktig matkilde for mennesker. Med økende befolkning på jorden må det produseres stadig mer mat, og dermed også mer kjøtt.

På grunn av større bevissthet om helsefare, miljøvern, etikk og dyrevelferd har interessen for kunstig kjøtt økt de siste årene.

Plantebaserte erstatninger for kjøtt blir i dag produsert og solgt i store mengder, men de har ikke de samme egenskapene som kjøtt fra dyr.

Mens laboratoriedyrkede hamburgere og kylling allerede blir utviklet rundt omkring i verden, kunngjorde det nystartede israelske teknologiselskapet Aleph Farms, som holder til i byen Rehovot, i desember 2018 at de er det første selskapet som har klart å dyrke biffkjøtt i et laboratorium.

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet som kommer fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet.

Det kunstig fremstilte kjøttet fra Aleph Farms ser ut som vanlig kjøtt. (Foto: Aleph Farms)

Ifølge Didier Toubia, medgrunnlegger og administrerende direktør i Aleph Farms, har selskapet en ambisjon om å bli en av verdens tre største kjøttprodusenter i løpet av 20 år. Det skriver nyhetsbyrået Reuters i en artikkel publisert 21. juli hos Ynetnews.

Toubia startet Aleph Farms i 2017 i samarbeid med Technion-universitetet i Haifa og matteknologi-inkubatoren The Kitchen i Ashdod.

Det kunstig kjøttet blir laget av kjøttceller hentet fra ei ku, og dyrkes frem i rene omgivelser i et laboratorium. Det gjøres uten at noen dyr blir skadet eller slaktet, og uten behov for medisiner, som for eksempel antibiotika.

Teknologien, som er utviklet i samarbeid med professor Shulamit Levenberg ved Technion, er basert på en naturlig prosess som skjer i storfe når muskelvev fornyes og bygges. Selskapet har oppfunnet en metode for å isolere cellene som utfører denne prosessen, og å dyrke dem utenfor dyret slik at det samme muskelvevet som er vanlig i biff, blir dannet, skriver næringslivsavisen Globes.

I begynnelsen planlegger selskapet å tilby små biffstykker dyrket fra et lite antall celler.

Kunstig kjøtt i laboratoriet hos Aleph Farms. (Foto: Aleph Farms)

Aleph Farms er i samtaler med noen eksklusive restauranter i USA, Europa og Asia om å få det kunstige kjøttet på menyen i en prøveperiode i år 2021. Planen er å få til en offisiell lansering i 2023, først på restauranter og deretter i butikker.

Det neste produktet vil være en tykk biff med «de egenskapene som vi liker og kjenner,» forteller visepresident for forskning og utvikling, Neta Lavon.

Neta Lavon og Didier Toubia. (Foto: Aleph Farms)

Prisen for en porsjon av selskapets minuttbiff ligger nå på rundt 475 kroner (50 US dollar). Innen 2021 håper Aleph Farms å kunne redusere prisen til bare å koste litt mer enn vanlig oksekjøtt.

I mai hentet selskapet inn rundt 115 millioner kroner (12 millioner US dollar) i ny kapital. Pengene vil hjelpe Aleph Farms med å øke farten på produktutviklingen, og å omforme dagens prototype til et kommersielt produkt. Planen er å dyrke det kunstige kjøttet i store og rene fasiliteter, omtrent som i meierier.

Etterspørselen etter plantebaserte kjøtterstatninger er økende. Det blir estimert at det amerikanske markedet for plantebasert kjøtt vil ha en verdi på rundt 850 milliarder kroner i år 2035.

Aleph Farms legger regelmessig ut nyheter på Twitter.

Denne videoen er fra desember 2018. (Aleph Farms)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart