Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ny laser skal stoppe brannterroren fra Gaza

Light Blade vil skyte ned droner og ballonger som frakter brannbomber og eksplosiver. (Foto: Det israelske politiet)
Light Blade skyter ned droner og ballonger ved bruk av en unik laser.

Siden 2018 har terrorister på Gazastripen sendt brannbomber og eksplosiver over grensen til Israel ved bruk av droner, ballonger og lignende. Det har forårsaket flere tusen branner i det sørlige Israel. Eksplosiver har også landet i nærheten av barnehager, bolighus og andre steder. Nå har det israelske politiet utviklet en metode for å stanse de luftbårne truslene.

Det nye forsvarssystemet, som har fått navnet Light Blade, er en laser som stanser ballonger, droner og andre trusler. Teknologien minner på mange måter om Iron Dome, forsvarssystemet som skyter ned raketter. Light Blade er det første forsvarssystemet av sitt slag i verden, skriver Israel Hayom.

Siden terrorister på Gaza begynte å sende brannbomber over grensen til Israel er over 40 kvadratkilometer med skog og jordbruksområder svidd av. Brannene har forårsaket skader for flere titalls millioner kroner og skapt stor frustrasjon hos innbyggerne tett på Gaza-grensen. Miljøeksperter sier det vil ta minst 15 år å rehabilitere vegetasjonen og dyrelivet som er blitt ødelagt.

Denne dronen ble skutt ned av det nye lasersystemet. (Foto: Skjermdump video)

Light Blade er utviklet av tre sivile ingeniører i samarbeid med forskere ved Ben-Gurion-unversitet og teknologiavdelingene til det israelske politiet og forsvaret. Prosjektet har tatt rundt ett år. Laseren skal ha en kapasitet til å angripe mål med et avstand på opp til 2 kilometer, både dag og natt.

Når systemet har låst seg på et mål skyter det en unik laserstråle på det. Hvis målet er en ballong eller en drage, vil systemet brenne den opp. Hvis målet er en drone vil laseren brenne deler av dronen slik at den faller ned.

– Dette er en trygg og effektiv løsning på trusselen fra droner og ballonger, forteller generalmajor Yaakov Shabtai, prosjektleder for Light Blade.

Brannterroren fra Gaza har forårsaket enorme skader på vegetasjon og jordbruksområder. (Foto: Brannvesenet)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart