Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Flypassasjerer med munnbind ankommer Ben Gurion flyplass i Tel Aviv fra Italia. (Skjermdump fra Kan)

Israelske forskere: – Om noen få uker vil vi ha klar en vaksine mot koronaviruset

Den israelske forsknings- og utviklingsorganisasjonen MIGAL arbeider intensivt med å lage vaksinen som verden venter på.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Israelske forskere vil snart ha utviklet den første vaksinen mot koronaviruset. Dersom alt går etter planen vil den være klar om noen få uker og tilgjengelig etter 90 dager, sier Israels vitenskaps- og teknologiminister Ofir Akunis, ifølge Jerusalem Post.

Vitenskap- og teknologiminister Ofir Akunis fra Likud. (Foto: Wikipedia Commons)

– Gratulasjoner til MIGAL (Galilee Research Institute) for dette spennende gjennombruddet. Jeg er sikker på at det vil komme flere raske fremskritt som vil gjøre oss i stand til å gi god respons på den globale og alvorlige trusselen fra COVID19-viruset, fortsatte Akunis.

I fire år har et forskerteam fra MIGAL arbeidet med å utvikle en vaksine mot et smittsomt virus som forårsaker luftveissykdommen infeksiøs bronkitt i høns. Tester som det israelske veterinærinstituttet har gjennomført viser at vaksinen er effektiv, skriver avisen.

– Vårt grunnleggende konsept er å utvikle teknologien. Arbeidet er ikke spesielt fokusert på en vaksine mot den eller den typen virus, sier lederen for MIGALs bioteknologiteam, Dr. Chen Katz.

Dr. Chen Katz. (Foto: MIGAL)

– I prekliniske tester har forskerteamet sett at vaksinen framkaller høye mengder antistoffer mot infeksiøs bronkitt. La oss kalle det flaks, sier Katz.

– Vi valgte koronaviruset som modell for vårt system og for å bevise vårt teknologikonsept. Etter at [kinesiske] forskere offentliggjorde gensekvensen til det nye koronaviruset, ble det undersøkt av forskere ved MIGAL. Vi fant da ut at koronaviruset som rammer høns er genetisk svært likt viruset som rammer mennesker, og at det smitter på samme måte.

– Det øker sannsynligheten for å utvikle en effektiv vaksine i løpet av svært kort tid. Nå trenger vi bare å tilpasse systemet til den nye sekvensen. Vi er midt i denne prosessen, og i løpet av noen få uker vil vi forhåpentligvis ha vaksinen klar, sier Katz.

– MIGAL vil utvikle vaksinen, men deretter må den gjennom en godkjenningsprosess, inkludert kliniske studier på mennesker og produksjon i stor skala.

Vitenskaps- og teknologiminister Ofir Akunis sier han har gitt instrukser til sitt eget departement om at godkjenningsprosessen skal gjennomføres hurtig slik at vaksinen kan bli tilgjengelig så fort som mulig.

– Ettersom det haster med å lage en vaksine, vil vi gjøre alt vi kan for å øke hastigheten på utviklingen, og vaksinen kan bli godkjent i løpet av 90 dager, sier MIGALs administrerende direktør David Zigdon.

David Zigdon. (Foto: MIGAL)

– Det kommer til å bli en vaksine som inntas gjennom munnen. Vi er nå i intensive diskusjoner med potensielle partnere som kan bidra i prosessen, avslutter direktør Zigdon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart