Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk oppfinnelse kan forhindre respirator-mangel

En oppfinnelse i Israel kan bidra til å forhindre mangel på pustemaskiner i forbindelse med koronakrisen. (Foto: Arie Cohen)
Med denne oppfinnelsen kan det produseres hundrevis av respiratorer om dagen.

Mandag har over 4200 israelere fått påvist koronasmitte. Tilstanden er alvorlig for minst 66 av dem. 54 personer er koplet til respirator for å få hjelp til å puste. I liket med mange andre land frykter Israel at det kan bli mangel på respiratorer etter som antallet smittede fortsetter å vokse.

Siden respiratorer er helt nødvendig for å behandle alvorlig syke korona-pasienter, har en gruppe fra First Robotics League, utviklingsavdelingen til Microsoft i Israel, Ichilov medisinske senter, Magen David Adom (Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp) og en enhet i det israelske luftforsvaret gått sammen for å finne en innovativ løsning for å unngå mangel på respiratorer i Israel og resten av verden, skriver Jerusalem Post.

Det israelske luftforsvaret leder og organiserer prosjektet.

Ideen er å skape en «åpen kilde»-respirator som kan masseproduseres i laboratorier til en lav kostnad, uten behov for fabrikker. En slik løsning kan føre til masseproduksjon av flere hundre automatiske pustemaskiner daglig.

– Dette er et produkt som bruker en manuell pusteballong (revivator) og bruker den smart og automatisk. Produktet utvikles som «åpen kilde», slik at alle monteringsinstruksjoner er tilgjengelig for alle, i Israel og over hele verden, sier utviklerne i en pressemelding.

En enkel respirator som hjelper pasientene å puste. Det er tanken bak den israelske oppfinnelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart