Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Messi fronter israelsk oppfinnelse

Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi er ambassadør for den israelske oppstartsbedriften OrCam. (Foto: OrCam)
OrCam produserer utstyr som hjelper blinde og svaksynte.

Det Jerusalem-basert selskapet OrCam har fått Barcelona-stjernen Lionel Messi til å fronte sitt produkt for blinde og svaksynte, skriver Times of Israel.

OrCam har utviklet et apparat med en revolusjonerende kunstig intelligens-teknologi. MyEye, som apparatet til selskapet heter, hjelper blinde og svaksynte med å kunne lese tekster og identifisere mennesker og objekter.

Selskapet sier samarbeidet med verdens største fotballstjerne skal øke bevisstheten rundt utfordringene som blinde og svaksynte står overfor. Som en del av samarbeidet skal OrCam arrangerer møter ansikt til ansikt mellom svaksynte og Messi, hvor den argentinske fotballstjernen skal dele ut MyEye.

Det første av disse møtene fant sted i februar, like før koronapandemien slo til. Både barn og voksne fikk et overraskende møte med superstjernen. Messi selv sier det var en utrolig opplevelse å se MyEye i aksjon.

– Møtet med denne fantastiske gruppen mennesker fra hele verden var et magisk og inspirerende øyeblikk. Når vi var vitne til hvordan hver og en av dem prøvde ut MyEyes funksjoner, var det tydelig at dette ville være et apparat som ville endre livet til hver og en av dem. Jeg er stolt av å være en ambassadør for OrCam, som virkelig kan gjøre en forskjell i livet for så mange mennesker, sier Barcelona-stjernen i en pressemelding.

MyEye er et miniatyrkamera man lett fester med magneter på egne briller. Ved å peke på tekst, tar kameraet et bilde og leser opp teksten høyt. MyEye gjenkjenner også ansikter og produkter i sanntid som gir svaksynte og blinde selvstendighet når de handler i butikker, leser en meny på en restaurant, leser dokumenter på jobb og hjemme.

MIFF har tidligere skrevet hvordan den israelske oppfinnelsen har skapt et nytt liv for mange svaksynte i Norge.

Her en video av møtet mellom Messi og svaksynte i februar:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart