Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel skal sende sin andre astronaut ut i verdensrommet

Slik vil Den internasjonale romstasjonen se ut når romfergen som vil frakte israelske Eyan Stibbe og resten av mannskapet er tilkoplet. (Illustrasjonsfoto: Axiom Space)

Israel skal neste år sende en astronaut ut i verdensrommet for andre gang i landets historie. Eyan Stibbe, en tidligere sraelsk jagerpilot, skal tilbringe litt over en uke i Den internasjonale romstasjonen ved slutten av 2021.

– Dette er en dag for nasjonal stolthet og glede. En israelsk pilot med et blå-hvitt flagg brodert på skulderen vil nok en gang bevise, som vi har vist her i 72 år, at selv ikke himmelen er vår grense, sier president Reuven Rivlin.

Den tidligere jagerpiloten Eyan Stibbe blir Israels andre astronaut i verdensrommet.

Sønnen til Israels første astronaut Ilan Ramon, som døde da den amerikanske romfergen Columbia eksploderte på vei ned til jorden i 2003, var til stede under pressekonferansen i presidentboligen i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Ramon, som også var tidligere jagerpilot, var en lastespesialist ombord Columbia. Romfergen eksploderte bare 16 minutter før den skulle lande tilbake på Jorden. I tillegg til israelske Ramon døde også de seks andre besetningsmedlemmene.

Den kommende utskytningen vil sende Stibbe, en israelsk militærveteran, til Den internasjonale romstasjonen i 200 timer, hvor han vil utføre en rekke unike eksperimenter som er ment å fremme israelsk teknologi og vitenskap utviklet av forskere og oppstartsbedrifter. Han vil snart starte opptreningen i USA, Tyskland og Russland, før selve oppskytningen finner sted mot slutten av 2021.

– Da jeg var et barn stod jeg ute på mørke kvelder og så opp mot stjernene og lurte på hva som lå bakenfor, sa Stibbe på pressekonferansen. Han var venn med avdøde Ramon og ble inspirert til å selv bli astronaut. Stibbe var sammen med familien til Ramon under oppskytningen av Columbia i 2003.

I fjor sendte astronaut Jessica Meir, som hadde israelsk far, en hilsen til Israel fra verdensrommet. I fjor forsøkte Israel også å sende et ubemannet romfartøy til månen, som det fjerde landet i verden. Dessverre lyktes det ikke å lande romfartøyet Beresheet trygt på månen. Rundt 5 minutter før landing stanset hovedmotoren og fartøyet kræsjet på månens overflate.

Ilan Ramon var Israels første astronaut i verdensrommet. Han døde da romfergen Columbia eksploderte i 2003.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart