President Reuven Rivlin (t.v) og vitenskapsminister Izhar Shay viser frem skissene til Beresheet 2. (Foto: Haim Zach)

Planlegger en ny tur til månen

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel vil i 2024 nok en gang prøve å lande et ubemannet kjøretøy på månen med prosjektet Beresheet 2, skriver Yedioth Ahronot. Det første forsøket endte med at romfartøyet krasjet på månens overflate kort tid før landing.

Israel sendte det ubemannede romfartøyet Beresheet – hebraisk for Genesis – til månen i april 2019. Fartøyet klarte å komme i bane rundt månen som planlagt, men fikk periodiske motor- og kommunikasjonsproblemer under landingen, som gjorde at det til slutt krasjet på månens overflate.

I det nye prosjektet skal det skytes opp to landingsfartøy og et fartøy som skal gå i bane rundt månen. De to landingsfartøyene skal lande på ulike deler av månen og foreta vitenskapelige oppgaver, mens det siste fartøyet skal gå i bane rundt månen i flere år og gjennomføre eksperimenter og samle inn data på vegne av israelske skoleelever.

Beslutningen om å involvere tre romfartøyer i det nye prosjektet ble tatt i kjølvannet av lærdommene i forbindelse med krasjlandingen til Beresheet 1.

Forskningsdepartementet i Israel sier prosjektet vil koste rundt 900 millioner kroner. Pengene kommer fra internasjonale partnere og givere. Statseide Israel Aerospace Industries (IAI) og den ideelle organisasjonen SpaceIL, som ble opprettet i 2011 for å promotere romfart og utdanning i Israel, er begge involvert i prosjektet.

– Vi satser høyt med Beresheet. Ikke bare til verdensrommet, men for den langsiktige fremtiden til staten Israel. Det vil vi gjøre med å skape nysgjerrighet og håp, evnen til å drømme og realisere drømmer ved å styrke teknologisk utdanning, forskning, vitenskap og ingeniørfag for israelske studenter. Ved å gjøre det vil vi sikre Israels teknologiske mobilitet for dagens skolebarn, som er morgendagens forskere og ingeniører, sier Shimon Sarid, styreleder i SpaceIL.

Beresheet 2-prosjektet ble presentert i en seremoni i presidentboligen med president Reuven Rivlin til stede. Vitenskapsminister Yizhar Shai, Space IL-grunnlegger Kfir Damri, Space IL-sjefen og Israel Aerospace Industries-styreleder Boaz Levy deltok også på seremonien.

– Vi legger ut på en ny reise, som er kjent, men likevel annerledes. Til slutt håper vi å lande tre fartøy trygt på månen. Dette prosjektet vil utvide menneskenes kunnskap med banebrytende vitenskapelige eksperimenter, og hjelpe oss å bedre forstå universet vi lever i, sa president Rivlin.

Bare USA, Kina og Sovjetunionen har tidligere klart å lande et fartøy på månen.

En prototype av Beresheet 2, som etter planen skal skytes ut i verdensrommet i 2024. (Foto: SpaceIL)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart