Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Klarer du å se soldaten i bildet?

Et sted på dette bildet gjemmer en soldat seg med den nye kamuflasjeduken. Kan du se han? (Foto: Polaris Solutions)
Ny israelsk kamuflasjeteknologi skal gjøre soldater «usynlig».

Det israelske firmaet Polaris Solution, som lager overlevelsesprodukter, har utviklet en kamuflasjeteknologi som gjør soldater på slagmarken nærmest umulig å oppdage. De blir rett og slett «usynlig», skriver Jerusalem Post.

I samarbeid med forsvarsdepartementet i Israel avduket selskapet nylig Kit 300, en innovativ kamuflasjeduk laget av et materiale som gir multispektralt kamuflasje. Ifølge selskapet finnes ikke noe lignende på markedet i dag.

– Så vidt vi vet, eller ut fra vi har sett fra andre hærer verden rundt, så er dette unikt. For å fastslå det registrerte vi faktisk patent på produktet i mange land verden over, sier Asaf Picciotto, sjef og medgrunnlegger.

Kamuflasjen er laget av et spesielt TVC-materiale, Thermal Visual Visual Concealment, som skjuler termisk energi og består av metaller, polymerer og mikrofibre. TVC gjør at soldatene blir mye vanskeligere å oppdage med både det blotte øye og varmesøkende teknologi. Dermed kan det brukes til spionasje og rekognosering i et bredt spekter av militære scenarier.

Ideen til teknologien kom til i 2006 under Den andre Libanon-krig. På den tiden var Picciotto i en spesialenhet i IDF og så hvordan soldater på bakken trengte mer beskyttelse mot fiendens nattkikkerter og varmesøkende utstyr.

– Du må være bedre enn fienden og vi innså at det var store hull i overlevelsesdelen, minnes den tidligere spesialsoldaten.

Polaris Solutions ble grunnlagt noen år senere, i 2010, og har hovedkvarter i den israelske kystbyen Caesarea. Flere tidligere soldater fra spesialstyrkene har bidratt med sin ekspertise til selskapet, som også produserer en rekke tøffe og holdbare tekstiler og andre patenterte militære produkter.

Kit 300 ble spesielt utviklet for å imøtekomme nye og stadig utviklende utfordringer på slagmarken.

– Kamuflasjenett har ikke endret seg så mye de siste 50 årene. Vi ønsket å få inn en ny type på markedet, sier markedsdirektør Yonatan Pinkas.

Hver kamuflasjeduk er tilpasset ulike miljøer, som tett vegetasjon eller ørkenlandskap. Selskapet tilpasser mønstre og fargestoffer basert på kundebehov og geografi. I tillegg til Israel har de også samarbeid internasjonalt, blant annet med spesialstyrker i Canada og USA.

Selv om selskapets teknologi er unik er de ikke alene om å utvikle banebrytende teknologi for å gjøre seg usynlig. På sikt tror Polaris Solution at man kan lage usynlighetskapper slik man frem til nå bare har sett på film.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart