Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vil teste israelsk medisin mot Alzheimers og ALS på mennesker

Den tidligere forretningsmannen og obersten Shai Rishoni var en kjent israelsk ALS-aktivist. Han fikk selv påvist ALS i 2011. I mai 2018 døde han. Rishoni var en pådriver for å finne en behandling for nervesykdommen. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
Medisinen bremset sykdommene og hadde gode resultater i dyretester.

Molekyler utviklet av israelske forskere, som bremset Alzheimers og andre degenerative sykdommer hos mus, skal nå testes ut på mennesker. I mus har molekylene vist en utrolig effekt i å bremse utbruddet og progresjonen til Alzheimers og Amyotrofisk lateralsklerose, bedre kjent som ALS.

Professor Esther Priel og hennes kolleger ved Ben Gurion-universitet i Negev har i årevis jobbet med utvikling av disse molekylene og har publisert flere studier på deres effektivitet mot sykdommene i mus, skriver Times of Israel.

De opprettet selskapet Neuromagen Pharma, men hadde ikke midlene som trengtes for å tilrettelegge for studier på mennesker. Nå har en ikke navngitt israeler investert titalls millioner kroner, slik at prosessen kan gå videre.

– Vi er glade for å ha fått på plass denne betydelige finansieringen, som vil gjøre oss i stand til å starte det prekliniske arbeidet mot utvikling av vår lovende legemiddelkandidat, sier selskapets direktør Gil Ben-Menachem.

Det finnes per dags dato ingen godkjent medisinsk behandling av ALS.

– Derfor kan vår legemiddelkandidat bety et nytt behandlingsparadigme, ved å være både den første og den beste medisinen, sier Ben-Menachem.

Professor Priel understreker at medisinen ikke er ment å være en kur mot sykdommene, men at den kan bidra til å bremse progresjonen og forbedre livskvaliteten.

– Denne investeringen vil gjøre at vi kan gå videre til kliniske studier, som ikke var mulig før nå på grunn av de høye kostnadene, sier hun og legger til:

– Selv om effekten på mennesker bare skulle være 10% av effekten vi så i mus, så vil vi få en veldig god medisin, forklarer den israelske professoren.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart