Antidroneteknologien til D-Fend utplassert ved en katolsk messe i Slovakia den 15. september 2021. (Foto: D-Fend)

Tok i bruk israelsk teknologi da drone truet paven

Trusselen fra droner blir stadig større. Et israelsk selskap har en løsning.

Teknologien til et israelsk antidroneselskap ble tatt i bruk for å fjerne en uønsket drone fra en utendørsmesse holdt av Pave Frans foran 60.000 tilbedere i Slovakia. Historien har vært holdt hemmelig i flere måneder.

Den svært sensitive hendelsen skjedde 15. september, men det har vært lagt lokk på saken frem til nå. Det var det israelske selskapet D-Fend og deres teknologi EnforceAir som ble tatt i bruk for å stanse dronetrusselen.

I tillegg til 60.000 tilbedere og paven var også 90 biskoper og 500 prester til stede ved den store begivenheten i det kataolske landet i Sentral-Europa.

D-Fend sier de samarbeidet med det slovakiske innenriksdepartementet om å beskytte paven, hans følge og alle som var til stede mot uønskede droner ved flere arrangementer i Slovakia i perioden fra 12. til 15. september.

Teknologien til D-Fend gjenkjenner og tillater at autoriserte droner opererer rundt arrangementet, mens den stanser droner som ikke har tillatelse til å være der og som kan utgjøre en trussel, skriver Jerusalem Post.

Under messen ble det oppdaget en ukjent og hjemmebygget drone. Politiet ønsket i utgangspunktet å bruke jamming for å stanse dronen, men dette kunne ødelegge for annen teknologi i området. Messen ble også filmet og sendt på TV og jamming kunne forstyrret TV-bildene.

– EnforceAid stanset den uønskede dronen og sendte den tilbake til sin opprinnelige startposisjon, langt unna den store folkemengden, sier D-Fend.

Trusselen fra uønskede droner er et stadig økende problem. Det er frykt for at dronene for eksempel kan frakte eksplosiver. Uønskede droner har også stanset flytrafikken ved flere flyplasser, som har ført til store utgifter.

– EnforceAids innovative løsningen tok raskt og enkelt kontroll over den uønskede dronen som potensielt truet sikkerheten til paven, folkemengden og VIP-gjestene som var til stede, sier en representant for pavens sikkerhet.

Teknologien til det israelske selskapet ble også brukt til å beskytte deltakerne på G7-toppmøtet i sommer. D-Fend sier at både den irakiske statsministeren Mustafa al-Kadhimi og den venezuelanske presidenten Nicolas Maduro har blitt forsøkt likvidert ved bruk av droner den siste tiden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart