Professor Jacob Sagiv. (Foto: Kavliprize.org)

Hør MIFFs intervju med israelsk professor som vant Kavli-pris

Årets Kavlipris i nanovitenskap gikk til den israelske professoren Jacob Sagiv.

– På vegne av regjeringen vil jeg gratulere alle årets Kavliprisvinnere med fremragende resultater på sine fagfelt. Takket være deres arbeid over mange tiår, forstår vi nå mer om stjerners indre, og vi har fått nanoteknologi som kan brukes i alt fra batterier til covid-tester. Forskerne i nevrovitenskap har avdekket det genetiske grunnlaget for flere sykdommer i hjernen, og det er nå mulig å gi en diagnose tidligere. Noe som er svært viktig for mange barn og deres familier, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding 1. juni.

Fredag 24. juni ga den israelske vinneren Jacob Sagiv intervju til MIFF i en direktesending. Hans forskning ligger bak overflateteknologien som i dag brukes i nær sagt alle deler av hverdagslivet vårt; fra solceller, batterier og printerblekk til covid- og graviditetstester.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart