En prototype av flyet Alice hadde en vellykket første flyvning den 27. september 2022. (Foto: Eviation)

Vellykket jomfrutur for israelsk elfly

Alice kan bli verdens første kommersielle elfly.

En prototype av det helelektriske flyet Alice, utviklet av den israelsk-amerikanske oppstartsbedriften Eviation, hadde tirsdag 27. september sin jomfrutur under en testflyvning i USA, skriver Times of Israel.

Pendlerflyet, som har plass til to piloter og ni passasjerer, tok av fra en flyplass i staten Washington klokken 7.10 på morgenen og landet igjen åtte minutter senere. Flyet nådde en høyde på 3500 fot i løpet av testen.

Eviation har som mål å vise at slike elektrisk fly er levedyktige som pendlerfly for regionale reiser, hvor man flyr i en høyde på 15.000 fot.

Flyet, utviklet av ingeniører i Israel og i staten Washington i USA, drives av 21.500 små Tesla-lignende batterier som veier over 4 tonn. Eviations grunnlegger, israelske Omer Bar-Yohav, sier flyet innleder en «ny æra i luftfarten».

MIFF skrev om flyet for første gang i 2019, da det ble presentert på et flystevne i Paris. Hvis amerikanske luftfartsmyndigheter sertifiserer flyet til å kunne frakte passasjerer, så vil det bli verdens første helelektriske kommersielle fly. Eviation utvikler også elektriske fraktfly.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart