Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avduket nytt israelsk spionfly

Det nye israelske overvåkingsflyet MARS2 ELI-3150 ble nylig avduket på flyshowet i Paris. (Illustrasjonsfoto: IAI)
Bruker kunstig intelligens og algoritmer.

Kort tid før det blir operasjonelt presenterte det israelske flyvåpenet og Israel Aerospace Industries det nye israelske overvåkingsflyet «Mars2 Eli-3150» på et stort flyshow i Paris, skriver Yedioth Ahronot.

Det nye overvåkingsflyet er for tiden i ferd med å bli implementert i Nahshon-skvadronen på flybasen Nevatim og vil få navnet «Oron». Det vil bli en del av en skvadron med to andre israelske overvåkingsfly.

Det nye flyet er utviklet for strategiske etterretningsoppdrag og kan overvåke tusenvis av kvadratkilometer med avanserte kameraer, store sensorer og ikke minst med moderne kunstig intelligens og algoritmer som behandler all den enorme mengden med informasjon på kort tid.

Ombord flyet blir det åtte stasjoner hvor etterretningsoffiserer kan følge med og kartlegge situasjonen på bakken.

Alt dette skal skape et nøyaktig og oppdatert etterretningsbilde og informasjonen kan raskt overføres til den militære ledelsen.

Prislappen på flyet blir på over ti milliarder kroner.

Israel Aerospace Industries, som også produserer overvåkingsdroner, sier hovedfordelen med det nye bemannede flyet ligger i innhentingen av informasjon gjennom de flere hundre sensorene ombord, noe som resulterer i at man innhenter ti ganger så mye informasjon som gjennom en drone.

Som et resultat vil kommandosentraler og militære ledere i sanntid motta etterretning fra offiserene ombord i flyet. I likhet med tidligere overvåkingsfly vil det nye flyet operere i 40.000 til 50.000 fots høyde. Rekkevidden til flyet er over 1000 kilometer, som gjør det relevant for sensitive operasjoner mot land som for eksempel Iran.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart