Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Et internasjonalt forskerteam i Israel har funnet en sammenheng mellom tarmmikrobiomet og autisme

Et internasjonalt forskerteam ved Bar Ilan University i Safed har funnet en klar sammenheng mellom en viss sammensetning av tarmbakterier og autisme. Her kan du se hovedinngangen til det medisinske fakultetet i Bar-Ilan, Safed, Israel. (Foto: 6. mars 2012, av דגיג, Wikimedia Commons)
Professor Evan Elliott, Azrieli Faculty of Medicine, Bar-Ilan University i Safed: – Sammenhengen mellom mikrobiometdringer og immunsystemmarkører gir viktig innsikt i hvordan tarmmikrobiomet kan påvirke helsen til individer med autisme.

De siste årene har forskere verden over blitt mer og mer bevisste på hvor avgjørende tarmmikrobiomet vårt er for vår fysiske og mentale helse.

Forskere har også blitt mer bevisste på hvor avgjørende kostholdet vårt er for tarmmikrobiomet vårt.

Nå har et globalt forskerteam ved Bar Ilan University i Israel funnet en klar sammenheng mellom vårt tarmmikrobiom og autismespektrumforstyrrelse (ASD), skriver i24NEWS

Oppdagelsen, som åpner for nye behandlings- og forebyggingsmuligheter, ble publisert i tidsskriftet Nature Neuroscience.

Multi-level analysis of the gut–brain axis shows autism spectrum disorder-associated molecular and microbial profiles – Nature Neuroscience.

Impressive analysis integrating omics data across 25 different datasets! #microbiome https://t.co/gkbQnCzoqV

— Host-Microbe Interactions (@HostMicrobeLit) June 30, 2023

Forskerteamet kunne se en konsekvent forskjell i tarmmikrobiomet til personer med ASD sammenlignet med personer uten ASD. Forskerne fant også en sammenheng med immunfaktorer, inkl. den inflammatoriske markøren kalt IL-6.

Professor Evan Elliott fra Azrieli medisinske fakultet, Bar-Ilan University i Safed, sier: – Vår studie er et viktig gjennombrudd som viser hvor stor påvirkning tarmbakterier har på hjernen ved autisme.

Professor Elliott legger til: – Sammenhengen mellom mikrobiometdringer og immunsystemmarkører gir viktig innsikt i hvordan tarmmikrobiomet kan påvirke helsen til personer med autisme.

– Vi har også vist at avføringsmikrobiombehandling viser lovende resultater for fremtidige behandlinger, sier professor Elliott

Bar-Ilan University uttaler at studien støtter ideen om at «tarm-hjerne-forbindelsen kan brukes som en målrettet behandling for en bestemt gruppe individer med autisme.» På lang sikt kan identifisering av spesifikke markører brukes til å forbedre behandlingen av individer som kan ha nytte av mikrobiombehandling.

Et skreddersydd kurs vil kunne «forbedre behandlingen og livskvaliteten til mennesker på autismespekteret». Universitetet har også utført «pilotstudier med fekal mikrobiombehandling som kan påvirke de dysregulerte mikrobielle artene» hos personer med ASD.

Forskerne sier at de ønsket å jobbe med familier, fra Israel Autism Biobank and Registry, for å fortsette å avdekke de «komplekse interaksjonene» som kan påvirke fremtidige behandlinger.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart