Skuddveksling i Hebron

Tirsdag formiddag kom meldingen om at Yassir Arafat hadde instruert alle sine kampavdelinger til ikke å skyte mot israelerne. Israel svarte med å avblåse alle militære operasjoner på Vestbredden og i Gaza. De siste meldinger tyder på at våpenhvilen allerede er brutt. Tirsdag ettermiddag brøt det ut skuddveksling i Hebron, hvor begge parter beskyldte hverandre for å ha startet skytingen. Palestinske kilder opplyser at israelske stridsvogner har trukket seg bort fra posisjoner i den palestinske byen Jenin på Vestbredden.
Israel sendte stridsvogner inn i Jenin i forrige uke, etter at flere selvmordsbombere har hatt sin hjemmebase her.
Tirsdagens overraskende meldinger om våpenhvile kommer på bakgrunn av et sterkt amerikansk press de siste dagene. Det ser ut allerede som om de muntlige erklæringene ikke vil gjenspeiles i virkeligheten på bakken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart