Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Seks soldater drept

Tre eller fire palestinske soldater angrep en israelsk veisperring natt til onsdag, og drepte israelske soldater på frivakt med skudd på kloss hold. De palestinske geriljasoldatene klarte å komme seg unne. Fatah tok på seg ansvaret for angrepet.
– Angipernes hånd er velsignet, fordi veisperringene er et symbol på ydmykelsen av det palestinske folk, sier Fatah-leder Marwan Barghouti. En palestinsk kilde sier alle de palestinske terrororganisasjonene nå har blitt enige om å koordinere sine angrep mot Israel.
Angrepet på veisperringen i Ein Arik vil kunne gå inn i historien på samme måte som det palestinske hanggliderangrepet i 1987, da en palestiner i hangglider landet i en israelsk militærbase nord i Israel og drepte åtte soldater. Men i 1987 klarte IDF å drepe den angripende palestineren.
– Ein Arik-hendelsen [i natt] har satt IDF i fellen. Den vil tvinge hæren til å gjengjelde på en slik måte at den kan gjenoppbygge sitt bilde av å være en mektig hær som tror på sitt rettferdige oppdrag, skriver Arieh O’Sullivan i en analyse i Jerusalem Post. Problemet for den israelske befolkningen generelt, er at de får IDFs nederlag grundig presentert gjennom media. Den skjulte innsatsen, hvor rundt 80 prosent av terrorforsøkene blir stanset, kommer mindre frem. Uke etter uke er israelske styrker i gang med søk og arrestasjoner av palestinske terrorister.
Israels svar etter drapet på de seks israelske soldatene, kom utover natten og morgentimene onsdag. Foreløpig har palestinske kilder opplyst om 12 drepte. Arafats hovedkvarter i Gaza og politibygninger i Gaza og på Vestbredden ble angrepet med raketter og kanoner. For første gang har Israel gått direkte til angrep på Arafats hovedkvarter i Gaza.
Også i Ramallah angrep Israel med åtte raketter, mot en politibygning like i nærheten av Arafats hovedkvarter, og en annen noen kilometer borte.
I Nablus skjøt israelske stridsvogner på palestinske politistillinger, og drepte seks politimenn og skadet fire, ifølge palestinske kilder. IDF opplyser kun om militær aktivitet i området. Jagerfly og helikoptre angrep også to politibygninger sør på Gaza-stripen, opplyser palestinske kilder.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart