Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Megaterror, avstengning og likvidering

14. mars slo to selvmordsterrorister til i Ashdod i Israel. Det ble opplyst at 10 mennesker ble drept og noen titalls skadet. Med andre ord en middels ugjerning av denne typen. Men det var to forhold som skilte den ut fra vanlige selvmordsaksjoner:

I container
For det første at terroristene var kommet ut fra Gaza og til Ashdod ved å gjemme seg i en container som brukes til å frakte varer mellom Gaza og havnen i Ashdod. Ellers har terroristene kommet fra Vestbredden, fordi Gaza er effektivt avstengt med et sikkerhetsgjerde.

Forsøk på megaterror
Langt mer alvorlig var det at dette ikke var noe vanlig selvmordsangrep. Terroristene kom seg inn til lagringstanker som inneholder giftige kjemikalier. Bare klossethet fra deres side forhindret en katastrofe av et ganske annet omfang, et mega-angrep som kunne ha kostet hundrevis, kanskje tusenvis, av mennesker livet.

Tiltak
Terroristene var utsendt av Hamas. Med dette forsøket på megaterror krysset terror-organisasjonen en «rød linje», noe ingen land kan leve med.
Det førte blant annet til to mottiltak fra Israels side:

a) Israel stengte av Gaza for varetransport. Det var ikke ment å være en varig ordning, men noe som skulle være på plass til israelerne hadde funnet ut hva som egentlig var skjedd og hadde fått sikkerhet for at terroristene ikke flere ganger kunne misbruke varetransporten til å sende terrorister. – Det var dette tiltaket som førte til oppslag om at hjelpeorganisasjoner holdt på å slippe opp for forsyninger til Gaza, og at en sultkatastrofe truet. Israel vil selvsagt unngå det. Men når terrorister misbruker ordninger, blir resultatet mer kontroll og mer tungvinte løsninger etterpå.

b) Forsøket på å drepe tusenvis av israelere i ett angrep var en total krigserklæring. Når det er dette Hamas forsøker, blir alt snakk om «moderasjon» tomme ord. Da har Israel ingenting å tape på å kjøre en tøff linje, Hamas kan ikke bli verre. Det er bakgrunnen for at Israels regjering bestemte seg for å drepe sjeik Yassin, og sier den også skal ta de andre lederne i Hamas. Etter hvert som flere og flere av lederne blir drept, vil Hamas miste mer av sin evne til angrep. Det er i stor grad allerede skjedd på Vestbredden

Israelere oppfatter ikke kampen som en «voldsspiral», men som en eksistensiell kamp for å kunne overleve i Midtøsten.

Kilder: En artikkel av Yossi Klein Halevi 2. april 2004 i Jerusalem Post. Den hetIngenting å miste. En artikkel fra samme dag, samme avis, av Melissa Radler fra New York. Opplysningene her har vært gjengitt en rekke andre steder også.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart