Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Humanitær hjelp fraktes inn i Rafah

– Etter min kunnskap er det ingen humanitær katastrofe i Rafah, ingen sult eller mangel på vann. I løpet av operasjonen har vi informert den lokale befolkningen enten gjennom palestinske myndigheter eller flygeblad, og bedt dem holde seg borte fra gatene for å beskytte sine liv, sier IDF-brigader Shmuel Zakai, som er divisjonssjef på Gaza-stripen.
Så langt under operasjonen er 40 terrorister drept, blant dem den lokale Hamas-kommandanten. I følge IDF er det kun seks sivile som har mistet livet under operasjonen, to av disse ble skutt av palestinsk milits som skjøt mot en gruppe sivile palestinere som ble bedt om å overgi seg. Fire sivile ble drept da en israelsk stridsvogn-granat ved et ulykkestilfelle eksploderte nær demonstranter onsdag.
Zakai gav også et eksempel på terroristenes kyniske bruk av sivilbefolkningen i Rafah:
– En gruppe væpnede terrorister skjøt mot våre styrker, og ville krysse over en vei. De tok en ung palestinsk gutt og brukte ham som et skjold mens de krysset veien og fortsatte skytingen mot våre soldater. De visste at våre soldater ikke ville skyte tilbake på grunn av gutten, sa Zakai til Jerusalem Post.
Under «Operasjon Regnbue» er hundre palestinere arrestert for å forhøres, ti mistenkte terrorister eller smuglere tatt i varetekt i Israel.
Lørdag hevdet palestinske kilder at en tre år gammel palestinsk jente var skutt i hodet to ganger av israelske soldater. I følge IDF er det ingen israelske soldater som har skutt i dette området.
Lørdag fant IDF tunnelåpning nummer to under den pågående aksjonen, som retter seg mot smugleraktiviteten og terrorens infrastruktur i Rafah. 600 meter fra grensen til Egypt ble det funnet en åtte meter dyp tunnel, skjult under et tynt lag av sement. Tidligere denne uken fant IDF en tunnelåpning som var stor nok til å smugle gjennom RPG-granater. Palestinsk milits holdt de israelske styrkene under kraftig beskytning under aksjonen som avdekket tunnelen.
Siden begynnelsen av «Operasjon Regnbue» har de israelske styrkene ødelagt fem bygninger. Alle disse var brukt av terrorister til å skyte mot israelske soldater eller detonere bomber, sa Zakai. (23.05)


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart