Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Terrorstatistikk 2007

For femte år på rad har israelske forsvarsstyrker klart å redusere selvmordsangrepene fra de palestinske terrorgruppene på Vestbredden og Gaza-stripen.


For femte år på rad har israelske forsvarsstyrker klart å redusere selvmordsangrepene fra de palestinske terrorgruppene på Vestbredden og Gaza-stripen.

I følge årsrapporten til sikkerhetstjenesten Shin Bet ble 29 terrorangrep fra Gaza-stripen avverget i 2007. Av disse var seks forsøk på selvmordsbombing i Israel. Tre terrorister ble først stanset etter at de hadde infiltrert Israel.

Kun én selvmordsbomber fra Gaza-stripen klarte å utløse sine eksplosiver i en israelsk by i 2007. To israelere og en ung mann fra Peru ble drept av selvmordsangrepet i Eilat 29. januar.

20. mai 2007 stanset israelske sikkerhetsstyrker to kvinner fra Gaza-stripen som var på vei for å gjennomføre et dobbelt terrorangrep i Israel.

Shin Bet understreker at terrorgruppene på Vestbredden fortsatt er sterkt motivert til å gjennomføre selvmordsangrep i Israel. I løpet av årets ti første måneder ble 117 potensielle selvmordsbombere arrestert.

Etter at Israel satte i gang sin store anti-terror krig på Vestbredden i april 2002 har selvmordsangrepene fra området blitt redusert betydelig for hvert år.Sikkerhetsbarrieren, bedre etterretning og utstrakt bruk av arrestasjoner til informasjonsinnsamling har bidratt til denne militære seieren over terror. Omkring 4.000 militante palestinere på Vestbredden ble arrestert for kortere eller lengre periode det siste året.

Andre tall fra rapporten
Det er ikke alle tallene til Shin Bet som viser slik reduksjon som selvmordsterroren. Det siste året ble det igjen registrert en økning i antall mindre angrep med brannbomber og steinkasting. På Gaza-stripen er det avdekket tolv tunneler, fire av dem på vei mot israelsk territorium.

Israel ble angrepet med over 1200 Kassam-raketter og 1.700 granater fra Gaza-stripen i år 2007. To sivile israelere ble drept og 300 skadet, de fleste med sjokkskader.

Bare 800 av rakettene nådde frem over grensen inn i Israel. De palestinske rakettangrepene setter derfor også den palestinske sivilbefolkningen direkte i fare.

Hamas styrket
I følge Shin Bet har Hamas styrket sin militære kapasitet kraftig i løpet av det siste året. Under det blodige kuppet i juni fikk den islamistiske terrorgruppen hånd om en mengde våpen fra Fatahs sikkerhetsstyrker. Viktigere betydning har nok den militære treningen som Hamas-offiserer mottar i Iran.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart