Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rakett-trussel mot Ashkelon

Tusenvis av raketter fra Gaza har truffet Sderot og andre områder i Israel som ligger like i nærheten av Gaza. Israelerne har et system for varsling: Når en rakett er underveis, uler en sirene. Da har man noen sekunder til å komme seg i så god dekning som mulig før raketten lander. Dette har bidradd til å gjøre tapene lavest mulig i Sderot.

Ashkelon ligger lenger unna Gaza og har hittil stort sett vært skånt for rakettangrep. Riktignok har ni raketter til sammen truffet de sørlige delene av byen, de som ligger nærmest Gaza. Men nå nylig har to raketter truffet den nordlige delen av byen. Så nå har palestinerne i Gaza raketter som når hele byen. Det er skremmende perspektiver for innbyggerne – selv om de fleste rakettene ikke gjør noen særlig skade. For av og til treffer en rakett slik at den ødelegger hus og annen eiendom og, enda verre, skader og dreper mennesker.

På kommunestyremøtet i Ashkelon 4. januar 2008 var en av de viktigste sakene om man skal aktivere varslingssystemet. Det er installert for lengst. Men innbyggerne finner sterke grunner imot å aktivere det.
Statistisk sett blir alarmen utløst mye oftere enn raketter treffer. Den frykten stadige alarmer skaper, kan ødelegge byen.

Et problem i den forbindelsen er at tiden fra alarmen går og til raketten treffer, er for kort til at de fleste kan nå fram til et offentlig tilfluktsrom. Og vanlige bygninger gir liten beskyttelse. For verken skoler eller andre hus er forsterket med henblikk på raketter.
Bystyret vedtok at byen verken ville aktivere varslingssystemet eller forlange at bygningene blir forsterket. Kravet til regjeringen skulle være å gjøre det som er nødvendig for at terroristene i Gaza ikke lenger får skyte ut raketter. Det betyr i så fall omfattende militære aksjoner mot Gaza.

På lengre sikt kan bare forsvarssystemer som kan stanse rakettene før de når fram, bringe en akseptabel løsning på dette problemet. Israel arbeider med saken, men det vil nok ennå ta noen år.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart