Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vestlig dobbelmoral om forfalskede pass

Israel har blitt utsatt for en ny runde av internasjonal kritikk etter at politiet i Dubai hevdet Mossad-agenter som drepte Hamas-mannen Mahmoud al-Mabhouh i januar brukte falske pass fra europeiske land. Alle etterretningsorganisasjoner forfalsker pass, påpeker den amerikanske jussprofessoren Alan Dershowitz.

Protestene mot Israel og etterretningsorganisasjonen Mossad har vært enorme etter drapet på al-Mabhouh. De fleste vestlige land, inkludert Storbritannia, Irland og Australia, ser ut til å ta det for gitt at det er israelere som står bak aksjonen. Det har imidlertid aldri blitt bevist.

Om det er Mossad som har gjennomført aksjonen eller noen andre er for så vidt ganske irrelevant, mener jussprofessor Alan Dershowitz. For faktum er at de landene som klager mest på passforfalskningene har egne agenter som også bruker forfalskede eller stjålne pass i sine aksjoner. Det er noe enhver god etterretningsorganisasjon gjør, og som britene faktisk er særlig flinke til. Dershowitz oppfatter derfor kritikken mot Israel fra vestlige regjeringer som dobbelmoral.

– Ville gjort alt
Ingen land som selv forfalsker pass har rett til å klage på Israels angivelige misbruk av identitetspapirer i denne saken. De eneste som har rett til å klage er privatpersonene som opplever at deres egne pass bli misbrukt uten at de har visst om det.

Man må jo undre; er det fordi Israel er den anklagede i denne saken, at dobbelmoralen blir så fremtredende? Dershowitz forteller om sitt møte med den australske statsministeren rett etter terrorangrepet på Bali som tok livet av et stort antall australske turister. Professoren spurte ham om han ville ha gitt ordre om å la landets etterretningsorganisasjon angripe terroristene før angrepet, dersom det kunne ha reddet livene deres. Svaret var at Australia ville gjort hva de kunne for å forhindre terrorangrepet.

Finnes det noen som tror at Australia ikke ville forfalsket pass om det kunne forhindret Bali-bomben, eller at britene ikke ville gjort det samme for å forhindre angrepet på undergrunnsbanen i London? Selvfølgelig ikke. Ingen land ville tenkt slik.

Proporsjonalitet
Israel blir ofte beskyldt for å gå «uproporsjonalt» til verks, når de skal ramme sine fiender. Men hva er mer proporsjonalt enn et godt planlagt angrep på en terrorist som innrømmer at han er det – og skryter av det? Merkelig nok virker det som om stort sett all kritikken fra det internasjonale samfunnet ikke har dreid seg om likvideringen, men om passforfalskningene. Vestlige land er opplagt redd for å bli oppfattet som å ha sympati med terroristene, mener Dershowitz. Men den moralske oppfatningen til anklagerne blir tydeligvis at man bare skal la uskyldige sivile dø, så lenge man ikke forfalsker identitetspapirer.

Om drapet på mange uskyldige sivile blir bedømt som proporsjonalt med å drepe en terrorist, så er det opplagt at den kortvarige ubehageligheten til et lite antall passforfalskningsofre også er det, understreker han.

Lett å forfalske
Det vestlige land imidlertid burde fokusere på er hvor lett det er å forfalske pass. Det samme burde Dubai. Tross alt er dette også en velbrukt metode for terrorister for å smugle seg selv inn til vestlige land.

Og den virkelige tragedien for Dubai er at al-Mabhouh, en internasjonalt ettersøkt terrorist, kom seg gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen med sitt ekte pass. De som forsøker å stanse disse terroristene derimot, må forfalske dokumenter for å få adgang. Dubai er med andre ord mindre bekymret over at de lar terrorister komme fritt inn i landet, enn over dem som ved bruk av falske pass forsøker å stanse dem.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart