Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelerne ønsker ikke å drukne i Middelhavet

- Etter fallet til den egyptiske farao, kommer zionistregimet, om Allah vil, til å drukne i Middelhavet, sa den iranske generalmajoren Ataollah Salehi til nyhetsbyrået IRNA onsdag.
Våpenlast ombord på lasteskipet Victoria. (Foto: IDF)

Israelerne ønsker ikke å drukne. Derfor gikk elitesoldater i marinen til aksjon mot lasteskipet Victoria sent mandag kveld.Ombord fant de bakke-til-sjø raketter som Irans allierte terrorgrupper på Gaza-stripen kunne brukt, bokstavlig talt, til å realisere drømmen om å drukne zionister i Middelhavet.

Stemningen skal ha vært svært spent i marinestyrkenes operasjonssenter da Flotilla 13-avdelingen nærmet seg Victoria omkring 320 kilometer utenfor kysten av Israel. Liknende kontroller av skip i Middelhavet blir gjennomført flere titalls ganger i året, men denne gang var det ekstra god grunn til å tro at her var det en farlig last. Statsminister Benjamin Netanyahu godkjente personlig bordingen kort tid før marineskipene la inntil lasteskipet.

De israelske soldatene møtte ingen motstand fra mannskapet på det tysk-eide skipet. Snart hadde de lokalisert de mistenkelige containerne, som var lastet ombord i den syriske havnebyen Latakia, med bestemmelsessted Alexandria i Egypt. Mistanken ble styrket da de oppdaget at containerne var utstyrt med kraftige låser, noe som er uvanlig for containere som gir seg ut for å inneholde linser og bomull.

Den israelske etterretningen hadde ikke sviktet. Bak noen sekker med last av typen oppgitt på containerens fraktbrev, ble det avdekket granater og andre våpen, inkludert den kinesisk-produserte anti-skip raketten C-704. Onsdag formiddag ble det anslått at våpenlasten til sammen var på omlag 50 tonn.

Den israelske marinen har invitert utenlandske journalister til å inspisere våpenbeslaget. De har blant annet lagt fram en instruksjonsmanual på farsi, utstyrt med revolusjonsgardens logo, som ble funnet i en av containerne. Det skulle være liten tvil om hvor våpenlasten har sitt opphav, selv om den iranske generalmajoren prøvde å snakke seg bort fra det på onsdag. «Israel er et regime konstruert på løgner, som produserer løgner og fabrikasjoner,» hevdet Salehi.

Våpenbeslaget er tydeligvis ydmykende for iranerne, selv om Israel tidligere har stanset større leveranser enn lasten ombord på Victoria. I slutten av 2009 ble lasteskipet Francop stanset med flere ganger større våpenlast. Francop var på vei til Hizbollah i Libanon. En rekke andre iranske smugleroperasjoner er også stanset av de israelske forsvarsstyrkene de siste årene.

Operasjonen mot Victoria var først og fremst betydningsfull fordi den stanset leveransen av C-704 rakettene. I Irans våpenarsenal går den kinesiske raketten under navnet Nasr. C-704 har en rekkevidde på omkring 35 kilometer, og flyr bare noen få meter over havet. Med et stridshode på 130 kilo kan raketten gjøre betydelig skade på skip og offshore-installasjoner.

Ifølge israelsk etterretning har Hizbollah allerede bakke-til-sjø raketter av typen C-704 eller lignende. De brukte en C-802 rakett da de satte den israelske korvetten Hanit ut av spill 14. juli 2006 under Den andre Libanon-krigen.

Iran skal foreløpig ikke ha klart å få slike raketter fram til Hamas på Gaza-stripen. Dersom ikke lasten ombord i Victoria hadde blitt stanset, kunne C-704 rakettene ha endret maktbalansen og undergravd den israelske marinenes operasjonsfrihet utenfor kysten av Gaza-stripen. C-704 har rekkevidde til å ramme alle skip som går i havn i Ashkelon nord for Gaza-stripen. Ron Ben-Yishai i Yedioth Aharonoth påpeker også at rakettene kunne truet offshore-installasjonen på Yam Tatis-feltet, som forsyner Israel med naturgass.

Iranerne ønsker å drukne Israel i havet. Derfor kommer våpenleveransene til Hizbollah og Hamas å fortsette. I mange tilfeller lykkes Iran. For hver våpenlast som israelerne klarer å stanse, blir det antatt at flere slipper gjennom. I 2009, under Gaza-krigen, hadde ikke Hamas raketter som kunne nå Tel Aviv. Det har de nå, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post.

Bordingen av Victoria viser at sjøblokaden av Gaza-stripen må fortsette. Drukning i Middelhavet er ikke noe alternativ for Israel.

Relaterte lenker:
Irans forsøk på å smugle våpen til Hizbollah i august 2010 og Gambia i juli 2010 (The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center)

Tidligere forsøk på å smugle våpen sjøveien (IDF)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart