Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

1 av 3 palestinere støtter familiedrapet

32 prosent av palestinere på Vestbredden, Gaza-stripen og Jerusalem sier de støtter de brutale knivdrapene på den jødiske familien Fogel i Itamar på Vestbredden i mars.

63 prosent sier de er imot.

I september 2009 sa 68 prosent av den muslimske befolkning blant palestinerne at «selvmordsangrep eller andre former for vold mot sivile mål» ofte eller noen ganger «kan godtas for å forsvare islam fra dets fiender». Kun 17 prosent i de palestinske selvstyreområdene avviste selvmordsterror og vold mot sivile fullstendig.

Samme år ga 60 prosent av palestinerne på Gaza-stripen sin støtte til væpnede angrep mot sivile israelere.

Tallene etter Itamar-drapene blir presentert av det Palestinian Center for Policy and Survey Research, som har gjennomført en meningsmåling i samarbeid med Hebrew University i Jerusalem. Feilmarginen i undersøkelsen er 3 prosentpoeng. (Se alle resultater.)

Palestinsk terror mot Israel

Israelernes holdninger
Det er også gjort målinger på israelsk side i forbindelse med terrorangrepet i Itamar.

59 prosent av israelerne sier de går imot flere lettelser av sikkerhetstiltak på Vestbredden, som for eksempel fjerning av veisperringer. De siste årene har IDF fjernet et stort antall veisperringer for å gi økt bevegelsesfrihet for palestinere. Problemet er at dette også gir væpnede palestinere, som vil angripe israelske mål, økt bevegelsesfrihet. Til tross for Itamar-angrepet, sier 33 prosent av israelere at de støtter en politikk med flere lettelser på Vestbredden.

Noen ekstreme bosettere gjennomfører sine egne voldelige straffetiltak mot palestinske mål som en gjengjeldelse etter palestinske terrorangrep. Dette gir de kallenavnet «price tag» (prislapp). 74 prosent av israelerne sier de er imot dette, 16 prosent erklærer sin støtte.

63 prosent av israelerne sier de støtter en tøff politikk fra regjeringen mot ekstreme, voldelige bosettere på Vestbredden, selv om det kan resultere i en konfrontasjon. 30 prosent går imot.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart