1 av 3 palestinere støtter familiedrapet

32 prosent av palestinere på Vestbredden, Gaza-stripen og Jerusalem sier de støtter de brutale knivdrapene på den jødiske familien Fogel i Itamar på Vestbredden i mars.

63 prosent sier de er imot.

I september 2009 sa 68 prosent av den muslimske befolkning blant palestinerne at «selvmordsangrep eller andre former for vold mot sivile mål» ofte eller noen ganger «kan godtas for å forsvare islam fra dets fiender». Kun 17 prosent i de palestinske selvstyreområdene avviste selvmordsterror og vold mot sivile fullstendig.

Samme år ga 60 prosent av palestinerne på Gaza-stripen sin støtte til væpnede angrep mot sivile israelere.

Tallene etter Itamar-drapene blir presentert av det Palestinian Center for Policy and Survey Research, som har gjennomført en meningsmåling i samarbeid med Hebrew University i Jerusalem. Feilmarginen i undersøkelsen er 3 prosentpoeng. (Se alle resultater.)

Palestinsk terror mot Israel

Israelernes holdninger
Det er også gjort målinger på israelsk side i forbindelse med terrorangrepet i Itamar.

59 prosent av israelerne sier de går imot flere lettelser av sikkerhetstiltak på Vestbredden, som for eksempel fjerning av veisperringer. De siste årene har IDF fjernet et stort antall veisperringer for å gi økt bevegelsesfrihet for palestinere. Problemet er at dette også gir væpnede palestinere, som vil angripe israelske mål, økt bevegelsesfrihet. Til tross for Itamar-angrepet, sier 33 prosent av israelere at de støtter en politikk med flere lettelser på Vestbredden.

Noen ekstreme bosettere gjennomfører sine egne voldelige straffetiltak mot palestinske mål som en gjengjeldelse etter palestinske terrorangrep. Dette gir de kallenavnet «price tag» (prislapp). 74 prosent av israelerne sier de er imot dette, 16 prosent erklærer sin støtte.

63 prosent av israelerne sier de støtter en tøff politikk fra regjeringen mot ekstreme, voldelige bosettere på Vestbredden, selv om det kan resultere i en konfrontasjon. 30 prosent går imot.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart