Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

En serie terrorangrep i Sør-Israel

Israel ble rammet av en serie terrorangrep torsdag.

Minst seks israelere ble drept og 26 skadet i flere ulike terrorangrep i Sør-Israel. En gruppe terrorister åpnet ild mot to busser som fraktet passasjerer i nærheten av Eilat, Israels sørligste by. I tillegg til de to bussangrepene ble granater avfyrt mot Sør-Israel fra Egypt.

Angrepene begynte med at terroristene åpnet ild mot en buss på vei fra Beersheba til Eilat på vei nummer 12 rundt klokken 12:00 lokal tid. Denne bussen var full av israelske soldater som svarte på ilden fra terroristene. De vekslet ild i tre til fire minutter. Flere medier melder at bussen også ble beskutt fra egyptisk side. Sju israelere ble såret i hendelsen, mens tjue fikk sjokkskader.

Sarah, som befant seg på galt sted til gal tid, beskriver hvordan en «egyptisk soldat» ved en liten militær utpost la seg ned i kampposisjon og begynte å prikke ned bilen deres.

– Minst fem kuler traff bilen min. Det er et mirakel at mine to barn, som satt i baksetet, ikke ble drept, forklarer hun.

Tretti minutter senere gikk en serie bomber av i nærheten av en IDF-patrulje som beveget seg i grenseområdet mot Egypt. Ingen skal ha blitt drept.

Klokken 12:35 ble flere israelske kjøretøy rammet av granater fra egyptisk side. Heller ikke her skal noen ha omkommet.

Trettifem minutter senere ble en panservernrakett skutt mot et kjøretøy 20 kilometer nord for det første angrepet, hvor sju personer ble såret. Minuttet etter ble et privat kjøretøy utsatt for angrep, og to middelaldrende ektepar ble drept.

To israelske soldater skal også ha blitt drept.

– Dette ser ut til å ha vært et koordinert angrep, forklarer en IDF-soldat til Jerusalem Post. Politiet spekulerer nå i hvorvidt det var flere enn en terrorcelle involvert i angrepene. De mistenker også at terroristene kom fra Gaza-stripen og inn i Israel via Egypt.

Barak: – IDF vil ramme de skyldige
Forsvarsminister Ehud Barak lover at IDF vil ramme de skyldige etter terrorangrepene. Israel vil slå tilbake mot terroristenes infrastruktur på Gaza-stripen, la han til.

– Angrepene viser at egypterne harstadig mindre kontroll over Sinai-halvøyen og over den stadig økende terrorvirksomheten der. Disse angrepene har sitt opphav på Gaza og vi vil handle med full styrke og konsentrasjon, sa han fra forsvarsdepartementets hovedkvarter i Tel Aviv.

Som en følge av terrorangrepet og Baraks uttalelser rapporterer CNN at Hamas er i ferd med å evakuere politistasjoner og -baser fordi de forventer at Israel vil slå kraftig tilbake.

– Terrorister har ikke kommet fra Egypt
Egyptiske sikkerhetskilder hevder overfor Jerusalem Post at de ansvarlige fra torsdagens serie med terrorangrep i Sør-Israel ikke kan ha kommet inn i Israel fra Egypt. Grensestyrkene har ikke plukket opp noen «mistenkelige bevegelser» på egyptisk side, hevder kildene.

Andre kilder hevder det også er lite sannsynlig at bussene og bilene som ble rammet av terrorangrepet skal ha blitt skutt på fra egyptisk side av grensen, slik israelske medierapporter hevder. De peker på den store avstanden, som de mener gjør dette umulig.

Israelsk politi og israelske myndigheter virker imidlertid overbevist om at terroristene kom seg inn i Egypt fra Gaza-stripen og infiltrerte grensen til Israel, og at skudd ble avfyrt fra egyptisk side mot kjøretøyene.

– Vi har spesifikk og konkret informasjon om at disse terroristene kom fra Gaza, sier Mark Regev, talsmann ved statsministerens kontor.

I tillegg skal flere granater ha blitt avfyrt fra Sinai i Egypt mot Sør-Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart