Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israelske luftangrep mot våpensmuglere i Sudan

Israelske luftstyrker. (Arkivfoto: GPO)
Israelske luftstyrker. (Arkivfoto: GPO)
Sudanske medier melder om nye israelske aksjoner mot våpensmugling.

Israelske luftstyrker skal ha angrepet en gruppe kjøretøy øst i Sudan i forrige uke, ifølge sudanske medier. Tidligere denne måneden skal en lastebil nær grensen til Egypt ha blitt rammet. I et tredje tilfelle skal israelske helikopter og spesialstyrker være observert på en øy utenfor kysten av Sudan.

Alle meldingene blir benektet av Sudans forsvarsstyrker. Det er ikke noen indikasjoner på at et luftangrep fant sted, sier oberst Alsoarma Khaled Saad. Det er mulig Sudan unnlater å bekrefte episodene for å ikke avsløre sin manglende evne til å stanse utenlandske aksjoner innenfor eget territorium.

Israelske myndigheter har verken bekreftet eller avkreftet om aksjonene ble gjennomført. I løpet av de siste årene har det vært ulike rapporter om lignende angrep som Israel skal ha gjennomført for å stanse våpensmugling til militante grupper på Gaza-stripen.

Den sudanske avisen Al-Rakoba, gjengir rimelig detaljerte beskrivelser av angrepet som skal ha funnet sted i forrige uke. Kjøretøyene befant seg i Wadi Allaqi i Hala’ib-regionen, et område som både Egypt og Sudan hevder suverenitet over. En Land Cruiser og en Toyota Hilux ble truffet og to personer drept. Flere skadde personer rømte i retning grensen til Sudan.

Det er også Al-Rakoba som melder om en hendelse på en øy utenfor kysten av Sudan. Her skal to israelske Apache-helikopter ha landet, og israelske spesialstyrker kunne uhindret operere på øya før de returnerte. Det befinner seg en radarstasjon på øya, ifølge Al-Rakoba.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart