Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Våkne soldater stanset terrorister. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Våkne soldater stanset terrorister. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Terroristangrep avslørt av IDF

Våkne soldater stanset et mulig terrorangrep mot militærdomstolen i Samaria.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fire palestinere ble arrestert av IDF i dag ved Salem grenseovergang, som ligger like ved Jenin, nord på Vestbredden. De fire palestinerne hadde 11 bomber, en hjemmelaget pistol og en kommandokniv på seg da de ble arrestert. IDF mistenker at de hadde planlagt et terroristangrep mot militærdomstolen i Samaria. De fire palestinerne har blitt overført til Shin Bet, israelsk sikkerhetstjeneste, for videre etterforskning.

Soldatene ved Salem grenseovergang stengte grenseovergangen da de oppdaget metalltråder som stakk ut under jakken til en av palestinerne som stod blant de fire siste i køen. Han ble beordret til å kle av seg, og det ble da oppdaget 3 bomber under klærne hans. I tillegg ble ytterligere åtte bomber, en hjemmelaget pistol, flere kuler og en kommandokniv funnet i bagen hans.

– Jeg kan ikke huske å ha funnet så mange skjulte bomber på én person,» sier Erez, Haruv bataljonens kommandant til Haaretz. Tre andre personer som stod sammen med mannen som hadde våpnene på seg ble også anholdt.

Køen de arresterte stod i, går kun inn til militærdomstolen i Samaria, og IDF mistenker derfor at de fire planla et terroristangrep mot denne domstolen. Shin Bet, Israels sikkerhetstjeneste, fortsetter etterforskningen av de fire palestinerne.

Den siste måneden har det vært en økning i antall terroristangrep på Vestbredden. Shin Bet rapporterte i desember 2011 om 81 terrorsituasjoner mot 41 i november måned.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart