Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF avverget terrorangrep

Tirsdag natt oppdaget israelske soldater en bombe ved grensegjerdet mot Egypt. Personen som hadde plassert bomben flyktet fra åstedet. Bomben ble uskadeliggjort på stedet.

IDF opplyser at soldatene, sammen med israelsk politi, var på et rutineoppdrag for å stanse smugleraktivitet langs grensen. Det er kjent at dette området blir brukt til å smugle våpen og narkotika. Det er første gang det er registrert at den også er blitt brukt til terrorformål.

 

Bomben ble kastet over grensen

Soldatene på patrulje skal ha lagt merke til mistenkelig og ulovlig aktivitet ved Kerem Shalom grenseovergang tirsdag. Mens de prøvde å stoppe de mistenkte, så de at en av dem kastet en pose over grensegjerde før personen flyktet fra åstedet. Bomben var gjemt i posen som hadde blitt kastet over gjerdet fra Egypt inn i Israel.

Mange militærenheter kom til stedet, som ble sperret av og robotutstyr ble brukt til å undersøke bomben. Bomben ble uskadeliggjort på en kontrollert måte.

IDF trodde opprinnelig at terroristene planla å bruke bomben som en veibombe mot soldater som patruljerer ved grensen. Etter nærmere etterforskning ser det ut til at terroristene hadde langt farligere planer.

– Bomben var ment å skade mennesker. Bomben hadde en aktiveringsmekanisme som ville gjøre det mulig å detonere den fra lang avstand av en terrorist [ved hjelp av mobiltelefon], opplyser en offiser fra hærens ingeniørelitegruppe til Yedioth Aharonoth.

– Hvis bomben hadde blitt aktivert inne i et shoppingsenter, på en buss, i en by eller nær en militærenhet, ville dette vært en helt annen historie, legger han til.

 

Smuglerruter også brukt til terror

Egyptiske sikkerhetsstyrker er informert om hendelsen, men ingen mistenkte er arrestert så langt.

– Denne hendelsen er nok en påminnelse om at smuglerruter langs grensen blir brukt av terrororganisasjoner for å planlegge angrep mot Israels innbyggere og IDF-soldater. Gruppens årvåkenhet og suksessfulle operasjon forebygget et terrorangrep mot Israel, sier IDF i en pressemelding, skriver Yedioth Aharonoth.

 

Mer overvåkning langs grensen

Etter det store terrorangrep nær Eilat i august har sikkerhetsaktiviteten langs grensen mellom Israel og Egypt endret seg radikalt.

Det israelske militæret har økt overvåkningen langs grensen. De nye tiltakene i området inkluderer noen av IDFs mest avanserte systemer både på bakken og i luften. Hæren har også begynt å bruke pansrede kjøretøy langs grensen.

Mange advarsler om terroraktivitet har fått egypterne til å omplassere utkikkspostene sine langs grensen. Yedioth Aharonoth forteller at det ikke går en natt uten at egyptiske soldater har skuddveksling med våpen- og narkotikasmuglere og afrikanske flyktninger som vil krysse grensen ulovlig. Flere egyptiske soldater er såret og drept under skuddvekslingene.

Israelske soldater er ofte vitne til hendelsene, men står uten mulighet til å hjelpe de egyptiske soldatene, fordi de ikke kan skyte mot den egyptiske siden med mindre de selv blir angrepet.

 

Bildet i toppen av artikkelen er fra 19. april 2008, da et annet terrorangrep ble avverget ved Kerem Shalom.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart