Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.

Daglig blir det kastet stein mot biler på Vestbredden

En lærer på vei hjem ble utsatt for steinkasting ved den palestinske byen Beit Ummar på Vestbredden. Hun forteller det er daglig kost i området. AFP-fotograf fanget hendelsen med kameraet sitt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Zehava Weiss var på vei hjem til sitt hjem i bosetningen Karmei Tzur på Vestbredden, da hun plutselig befant seg midt i et regn av steiner som ble kastet mot bilen hun kjørte. Frontruten ble ødelagt, men hun kom fra det uskadet.

 

Steinkasting er vanlig

Weiss forteller at steinkasting mot bilene de kjører er blitt en daglig opplevelse for jødene som bor i området. En fotograf fra AFP var tilfeldigvis til stede og tok bilde av de palestinske guttene som kastet store stein mot bilen hennes tirsdag. Weiss fortalte Yedioth Aharonoth at hun så at bilen foran hennes ble truffet, men at hun ikke trodde guttene ville fortsette å kaste stein. Hun hadde ikke noe annet valg enn å fortsette å kjøre inn i den palestinske byen, Beit Ummar, selv etter at hun skjønte at hun hadde blitt et mål for steinkasterne.

– Jeg så mengder av mennesker på begge sider av meg, forteller Weiss. Jeg skjønte at noe var i ferd med å skje, men jeg måtte fortsette å kjøre, fordi jeg så ingen politimenn eller soldater i området, forklarer hun.

Weiss forteller videre at hun har en pansret bil, men frontruten hennes ble likevel knust og bilen bulket flere steder. De kastet murstein, ikke stein, presiserer hun.

 

Ikke første gang hun opplever steinkasting

– Palestinerne liker å kaste stein på det stedet, og på to andre steder nær landsbyen. Jeg har bodd i Karmei Tzur i åtte år, og jeg kan fortelle deg at de slenger stein nesten hver dag, sier Weiss.

– Hjertet mitt banket hurtig etter hendelsen, men vi må fortsette å kjøre gjennom der. Hvilket annet valg har vi? spør hun.

 

368 arrestert for steinkasting i 2011

IDFs informasjonskontor sier at sikkerhetsstyrker ofte er stasjonert rundt Beit Ummar med det formål å forebygge slike hendelser. Når voldelige hendelser skjer, sender de soldater for å lete etter gjerningsmennene. To mistenkte er arrestert nær den palestinske byen Al-Khader etter tirsdagens hendelse.

Politiet og IDF samarbeider om problemet med slik voldelighet mot kjøretøy. Politiet forteller at 368 palestinere ble arrestert i 2011 for steinkasting. 38 ble arrestert for å kaste molotov-cocktail (brannbombe). Over 100 mistenkte i liknende tilfeller er arrestert så langt i 2012.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart