Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.

Daglig blir det kastet stein mot biler på Vestbredden

En lærer på vei hjem ble utsatt for steinkasting ved den palestinske byen Beit Ummar på Vestbredden. Hun forteller det er daglig kost i området. AFP-fotograf fanget hendelsen med kameraet sitt.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Zehava Weiss var på vei hjem til sitt hjem i bosetningen Karmei Tzur på Vestbredden, da hun plutselig befant seg midt i et regn av steiner som ble kastet mot bilen hun kjørte. Frontruten ble ødelagt, men hun kom fra det uskadet.

 

Steinkasting er vanlig

Weiss forteller at steinkasting mot bilene de kjører er blitt en daglig opplevelse for jødene som bor i området. En fotograf fra AFP var tilfeldigvis til stede og tok bilde av de palestinske guttene som kastet store stein mot bilen hennes tirsdag. Weiss fortalte Yedioth Aharonoth at hun så at bilen foran hennes ble truffet, men at hun ikke trodde guttene ville fortsette å kaste stein. Hun hadde ikke noe annet valg enn å fortsette å kjøre inn i den palestinske byen, Beit Ummar, selv etter at hun skjønte at hun hadde blitt et mål for steinkasterne.

– Jeg så mengder av mennesker på begge sider av meg, forteller Weiss. Jeg skjønte at noe var i ferd med å skje, men jeg måtte fortsette å kjøre, fordi jeg så ingen politimenn eller soldater i området, forklarer hun.

Weiss forteller videre at hun har en pansret bil, men frontruten hennes ble likevel knust og bilen bulket flere steder. De kastet murstein, ikke stein, presiserer hun.

 

Ikke første gang hun opplever steinkasting

– Palestinerne liker å kaste stein på det stedet, og på to andre steder nær landsbyen. Jeg har bodd i Karmei Tzur i åtte år, og jeg kan fortelle deg at de slenger stein nesten hver dag, sier Weiss.

– Hjertet mitt banket hurtig etter hendelsen, men vi må fortsette å kjøre gjennom der. Hvilket annet valg har vi? spør hun.

 

368 arrestert for steinkasting i 2011

IDFs informasjonskontor sier at sikkerhetsstyrker ofte er stasjonert rundt Beit Ummar med det formål å forebygge slike hendelser. Når voldelige hendelser skjer, sender de soldater for å lete etter gjerningsmennene. To mistenkte er arrestert nær den palestinske byen Al-Khader etter tirsdagens hendelse.

Politiet og IDF samarbeider om problemet med slik voldelighet mot kjøretøy. Politiet forteller at 368 palestinere ble arrestert i 2011 for steinkasting. 38 ble arrestert for å kaste molotov-cocktail (brannbombe). Over 100 mistenkte i liknende tilfeller er arrestert så langt i 2012.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart