Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Daglig blir det kastet stein mot biler på Vestbredden

Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
Skjermdump fra Yedioth Aharonoth.
En lærer på vei hjem ble utsatt for steinkasting ved den palestinske byen Beit Ummar på Vestbredden. Hun forteller det er daglig kost i området. AFP-fotograf fanget hendelsen med kameraet sitt.

Zehava Weiss var på vei hjem til sitt hjem i bosetningen Karmei Tzur på Vestbredden, da hun plutselig befant seg midt i et regn av steiner som ble kastet mot bilen hun kjørte. Frontruten ble ødelagt, men hun kom fra det uskadet.

 

Steinkasting er vanlig

Weiss forteller at steinkasting mot bilene de kjører er blitt en daglig opplevelse for jødene som bor i området. En fotograf fra AFP var tilfeldigvis til stede og tok bilde av de palestinske guttene som kastet store stein mot bilen hennes tirsdag. Weiss fortalte Yedioth Aharonoth at hun så at bilen foran hennes ble truffet, men at hun ikke trodde guttene ville fortsette å kaste stein. Hun hadde ikke noe annet valg enn å fortsette å kjøre inn i den palestinske byen, Beit Ummar, selv etter at hun skjønte at hun hadde blitt et mål for steinkasterne.

– Jeg så mengder av mennesker på begge sider av meg, forteller Weiss. Jeg skjønte at noe var i ferd med å skje, men jeg måtte fortsette å kjøre, fordi jeg så ingen politimenn eller soldater i området, forklarer hun.

Weiss forteller videre at hun har en pansret bil, men frontruten hennes ble likevel knust og bilen bulket flere steder. De kastet murstein, ikke stein, presiserer hun.

 

Ikke første gang hun opplever steinkasting

– Palestinerne liker å kaste stein på det stedet, og på to andre steder nær landsbyen. Jeg har bodd i Karmei Tzur i åtte år, og jeg kan fortelle deg at de slenger stein nesten hver dag, sier Weiss.

– Hjertet mitt banket hurtig etter hendelsen, men vi må fortsette å kjøre gjennom der. Hvilket annet valg har vi? spør hun.

 

368 arrestert for steinkasting i 2011

IDFs informasjonskontor sier at sikkerhetsstyrker ofte er stasjonert rundt Beit Ummar med det formål å forebygge slike hendelser. Når voldelige hendelser skjer, sender de soldater for å lete etter gjerningsmennene. To mistenkte er arrestert nær den palestinske byen Al-Khader etter tirsdagens hendelse.

Politiet og IDF samarbeider om problemet med slik voldelighet mot kjøretøy. Politiet forteller at 368 palestinere ble arrestert i 2011 for steinkasting. 38 ble arrestert for å kaste molotov-cocktail (brannbombe). Over 100 mistenkte i liknende tilfeller er arrestert så langt i 2012.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart