Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu vurderer utvidet aksjon på Gaza

Benjamin Netanyahu tror Iran står bak rakettangrepene mot Israel de siste dagene. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Benjamin Netanyahu tror Iran står bak rakettangrepene mot Israel de siste dagene. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu mener rakettangrepene fra Gaza-stripen kan sees i sammenheng med Iran.

Rakettangrepene fra Gaza-stripen, samt Islamsk Jihads og PRCs manglende respekt for våpenhvilen som ble erklært natt til tirsdag, gjør at statsminister Benjamin Netanyahu vurderer en utvidet militæraksjon på Gaza-stripen.

– IDF fortsetter sine bestemte og målrettede angrep mot terrorister på Gaza-stripen. De er klare til å utvide sine operasjoner og fortsette dem, dersom det blir nødvendig, sa Netanyahu under et møte med Likuds partigruppe i Knesset tirsdag.

Det er første gang Netanyahu offentlig har drøftet muligheten for en utvidet antiterroraksjon, ifølge Jerusalem Post.

– Vi vil ramme alle som ønsker å skade våre innbyggere, fortsatte han.

 

Bekrefter at IDF er klar til å utvide
En sentral IDF-kilde bekrefter overfor Yedioth Aharonoth at forsvarsstyrkene er klar til å gjennomføre en bakkeoperasjon på Gaza-stripen dersom det skulle bli aktuelt. Islamsk Jihads hovedkvarter i Damaskus «oppfordrer terroristorganisasjonen til å fortsette den nåværende runden med rakettangrep, inntil de oppnår noe betydelig», legger han til.

– IDF er forberedt på enhver utvikling, inkludert en situasjon der vi blir tvunget til å sette igang en bakkeoperasjon. Vi har alt vi trenger og er klar til å sette i gang dersom det trengs. Det er mange tiltak vi ikke har forsøkt ennå, sier han.

Hamas, som har makten på Gaza-stripen, har valgt å ikke blande seg i den pågående konflikten. Det mener kilden bekrefter at det i praksis er Islamsk Jihad som dominerer i området for øyeblikket, på grunn av sin økende lokale popularitet.

 

Fajr-raketter ikke «museumsgjenstander»
Årsaken til at terrorgruppens langdistanseraketter, Fajr, ikke hittil er blitt benyttet, er fordi Islamsk Jihad frykter at dette vil koste dem mer enn de vil tjene på det.  Kilden tror imidlertid denne situasjonen kan endre seg, skulle Israel velge å sende styrker inn på Gaza-stripen.

– Dersom vi øker vår militære aktivitet på Gaza, vil jeg tro at de ikke lenger vil la Fajr-rakettene bli stående som om de var museumsgjenstander.

Fajr har en rekkevidde som gjør at de kan nå helt til Israels tettest befolkede område, Tel Aviv.

 

– Iran står bak
Israels statsminister mener Iran står bak rakettangrepene mot israelske sivile områder de siste dagene, opplyser Times of Israel. Det kom fram under et møte han hadde med Italias forsvarsminister Giampaolo di Paola mandag.

– Ditt besøk her i Israel kommer på et tidspunkt der vi retter vårt fokus mot terroraktiviteten som blir utført av elementer som er støttet og finansiert av Iran. Titalls raketter rammer Israel. Disse terrorangrepene, fra for eksempel Islamsk Jihad, understreker alvoret i faren som ville oppstått hvis – Gud forby –  et Iran med atomvåpenkapasitet stod bak dem. Verden må forene seg i konfrontasjon med den iranske trusselen, sa Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart