Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Grad- og Kassam-raketter mot Israel

Kartet viser ulike raketters rekkevidde fra Gaza og inn mot israelske byer i Sør-Israel.
Kartet viser ulike raketters rekkevidde fra Gaza og inn mot israelske byer i Sør-Israel.
Ashdod og Eshkol ble nok en gang mål for raketter fra Gaza torsdag kveld. Også i dag holder en rekke skoler i Sør-Israel stengt.

Torsdag morgen eksploderte en rakett fra Gaza i et åpent område nær Netivot. Timer senere avskar Iron Dome en Grad-rakett som hadde retning Beersheba.

Fire raketter fra Gaza avbrøt kveldsstillheten på israelsk side torsdag kveld. En Grad-rakett kom med retning Ashdod, og ble avskåret av Iron Dome, rakettforsvarssystemet Israel benytter seg av. Kort tid etter traff tre Kassam-raketter åpne områder i Eshkol-området og utkanten av Hof Ashkelon. Det er ikke meldt om noen skader.

Senere torsdag kveld meldte palestinske kilder at det israelske flyvåpenet skjøt mot et åpent område i Sudanya området, nordvest på Gaza-stripen. Andre rapporterte at den israelske marinen skjøt mot Gaza-kysten. Ingen skader er rapportert.

IDF unngikk å ha terroristenes infrastruktur på Gaza-stripen som mål, etter at Egypt ba dem om legge en demper på sitt svar på rakettene fra Gaza, slik at våpenhvilen kunne feste seg.

En politisk kilde fortalte Yedioth Aharonoth på onsdag at Israel ikke kommer til å svare på rakettene som blir skutt mot sørlige Israel siden man nå har en våpenhvileavtale. Kilden fortalte også at etter enhver runde med voldelighet så har man det som er kjent som «halen», som er noen timer der det fortsatt er noe oppskyting, som om de ønsker å vise at de har det siste ordet.

– Vi følger situasjonen nøye, sa kilden.

 

Mange skoler stengt i sør på fredag

Etter de sporadiske rakettene og en økende sikkerhetsbekymring bestemte flere kommuner i sør seg for å holde barna hjemme fra skolen på fredag, blant dem Ashdod, Ashkelon, Beersheba, Ofakim og Gan Yavne. Barn i Israel har halv skoledag på fredager.

I Hof Ashkelon, Shaar Hanegev og Kiryat Malachi blir det skole som vanlig. Også Ben Gurion universitet i Beersheba holder åpent fredag.

Ofakims borgermester Tzvik Grienfield kritiserte at noen skoler blir stengt, mens andre holder åpent i sør. Griendfield sier at skolene i sør som holder stengt «motsier sivilforsvarets instruksjoner og skaper forvirring i andre byer. Sivilforsvaret må stoppe denne uholdbare situasjonen,» mener Grienfield.

Borgermesterne i de byene som har valgt å holde skolene stengt sier derimot at de daglige rakettangrepene sier sitt om at skolene ikke er trygge for barna, forteller Jerusalem Post.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart