Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Minst fire drept på fransk-jødisk skole

Skjermdump fra timesofisrael.com kl. 12.05 mandag 19. mars 2012.
Skjermdump fra timesofisrael.com kl. 12.05 mandag 19. mars 2012.
En lærer og tre barn er drept på en jødisk skole i Toulouse i Frankrike. Angriperen rømte fra åstedet på scooter.

En ukjent gjerningsmann drepte minst fire mennesker på en jødisk videregående skole nordvest i Toulouse, Frankrike. Han skal ha flyktet fra åstedet på samme motorsykkel som brakte ham til skolen, melder franske medier.

Mannen skal ha begynt å skyte med sitt automatvåpen straks han kom inn på skolen klokken 8:10 om morgenen. Michel Valet fra fransk politi sier en 30 år gammel mann og hans to sønner på 3 og 6 år ble drept. Et annet barn på mellom 8 og 10 år ble drept, og en 17 år gammel alvorlig skadet.

Fransk politi har nå stengt av gatene rundt Ozar Hatorah skolen og satt ut store styrker. Femti polititjenestemenn har blitt satt av til etterforskningen, deriblant politimenn fra antiterrorenheten. Dermed utelukker de ikke at hendelsen utgjør et terroranslag.

Regjeringen i Paris har gitt ordre om å øke sikkerheten ved samtlige jødiske institusjoner i landet. Statsminister Nicolas Sarkozy kaller episoden for «et avskyelig drama og en fryktelig tragedie».

– Vi er desillusjonerte og i sjokk. Vi forstår ikke helt hva som har skjedd egentlig, sier lederen for det jødiske miljøet i Toulouse , Marc Sztulman, til Times of Israel.

Den jødiske skolen har som mål å integrere sine elever fullt i det franske samfunnet, samtidig som de skal få leve i harmoni med sin jødedom. Frankrike har over én million jøder, den tredje største jødiske befolkningen i verden. 25.000 av dem bor i Toulouse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart