Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Illustrasjon: Rusty Stewart
Illustrasjon: Rusty Stewart

Nasaret-imam dømt for oppfordring til «jødeslakt»

Retten sier at sjeik Nazem Abu Salim Scapas' prekner oppfordret to terrorceller til å angripe ikke-muslimer.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Nazem Abu Salim Scapa, en imam fra Nasaret, ble søndag dømt for oppvigling til terror og for å støtteterrororganisasjoner skriver Yedioth Aharonoth.

Nasarets forhørsrett sa at Scapas fredagsprekner i Shihab al-Din-moskeen inspirerte to terrorceller til å angripe jøder og kristne. En av gruppene har også blitt siktet for drapet av taxisjåføren Efim Weinstein i 2009.
Scapa har vært imam i Nasaret-moskeen i 15 år, men har også gitt prekner i andre moskeer, blant annet al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Han ble arrestert i november 2010.

Etablerte gruppe og gav ut materiale som støtter jihad-ideologi
Påtalemyndighetene sa at i 1997 etablerte Scapa en gruppe som støtter jihad (hellig krig) ved navn Ansar Allah Bayit al-Maqdas al-Nasira (Tilhengere av Allah, Jerusalem, Nasaret). Gruppen har som symbol en kule i form av Klippemoskeen med et svart flagg på toppen. Dette er et symbol som også identifiseres med Taliban og andre radikale islamistiske ideologer

Imamen skal også ha gitt ut posters, hefter og manifester, samt laget en webside ved navn Muslim 48,som sprer jihad-ideologi. Scafa har også offentlig støttet Al-Qaida i sine artikler og har sendt ut pressemeldinger på vegne av Osama bin Laden.

Påtalemyndighetene sier en gruppe deltagere i gudstjenesten som hørte Scapas prekner adopterte en radikal islamistisk ideologi og utførte en rekke voldelige kriminelle handlinger mot ikke-muslimer. En annen gruppe samlet inn våpen som skulle bli brukt mot israelske soldater og mot Pave Benedict XVI. Sistnevnte besøkte Israel i 2009. Andre igjen lovet å støtte en global jihad.

Oppfordret til halshugging og «slakt»
Dommer Lily Yung-Gefer nevner at Scapas prekner oppfordret til «voldelige hevnsaksjoner (halshugging) mot de som vanærer profeten [Muhammed]. Dette var ingen abstrakt anmodning om å ødelegge «heretikerne», men en direkte anmodning til vold mot enhver som vanærer profetene og muslimer». Dommeren sa at imamens utgivelser oppfordrer til det høyeste og farligste nivået av vold. Scapa oppfordret sine tilhengere til å «slakte og kjempe» skriver dommer Yung-Gefer.

– Hans uttalelser er en klar anmodning om å begå mord, sier hun i dommer.

Påtalemyndighetenes advokat Yael Kochavi sier i respons til domsavsigelsen at domstolen har gjort det klart at talefriheten også har sine grenser:

– Retten […] dømte en imam som brøt loven med sitt ustyrlige oppvigleri, sier Kochavi til den israelske avisen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart