Illustrasjon: Edo Medicks
Illustrasjon: Edo Medicks

Nakba-markeringen i gang

Palestinske demonstranter kastet brannbomber mot en IDF-stilling natt til tirsdag. Israel er også angrepet med minst én rakett fra Gaza-stripen.

Det ble ikke rapportert om skadde etter at palestinske demonstranter begynte å kaste molotov-cocktail (brannbomber) mot en IDF-stilling nær Hebron i natt. I løpet av nattetimene skal palestinske terrorister ha avfyrt en rakett fra Gaza-stripen som landet i Sha’ar Hanegev-regionen. Heller ikke her ble det meldt om skader.

15. mai markerer mange palestinere Nakba-dagen. De ser det som en katastrofe (arabisk: nabka) at Israel erklærte sin uavhengighet 14. mai 1948.

Roligere tilstander
Kilder i den militære etterretningen sier de ikke frykter samme tilstander som i 2011, da hundrevis av demonstranter stormet mot Israels grenser i Sør-Libanon og Syria. Likevel tar de ingen sjanser, understreker kilden. IDF og politi har utplassert ekstra personell ved viktige proteststeder, for å være beredt ved eventuelle sammenstøt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart