Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Hamas sier de stod bak rakettangrep

De væpnede styrkene til Hamas, Izzaddin al-Kassam, sier de avfyrte tre granater mot en IDF-base i Zikim. Det er lenge siden sist Hamas åpent forteller at de står bak granat- og rakettangrep.

Etter angrepet på grensen til Egypt mandag, hvor en sivil israelsk anleggsarbeider ble drept, gjennomførte israelske luftstyrker flere målrettede angrep mot mål knyttet til terrorgruppen Islamsk Jihad på Gaza-stripen. Selv om luftaksjonene kom etter terrorangrepet i tid, sier militære kilder til Jerusalem Post at det ikke var en kobling.

I det første luftangrepet rammet IAF en motorsykkel. To medlemmer av Islamsk Jihad, som nylig deltok i skyteangrep i grenseområdet mot Israel, ble drept. I slutten av mai ble en israelsk offiser og soldat skadet av snikskytterild fra Gaza-stripen. I forrige uke ble en israelsk bonde beskutt da han arbeidet på et jorde i nærheten av grensen. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an skriver at de to mennene på motorsykkel var på vei for å gjennomføre et angrep mot Israel da de ble rammet.

I det andre luftangrepet rammet IAF en gruppe medlemmer av Islamsk Jihad som forberedte seg på å angripe Israel med raketter. To palestinere, som man antar begge var stridende terrorister tilknyttet Islamsk Jihad, ble drept.

I løpet av natten har militante palestinske grupper avfyrt seks raketter eller granater mot Israel. Det er tre av disse Hamas nå sier de avfyrte. I de siste rundene av rakettangrep mot Israel er det hovedsaklig Islamsk Jihad som har stått for angrepene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart