Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas sier de stod bak rakettangrep

Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
De væpnede styrkene til Hamas, Izzaddin al-Kassam, sier de avfyrte tre granater mot en IDF-base i Zikim. Det er lenge siden sist Hamas åpent forteller at de står bak granat- og rakettangrep.

Etter angrepet på grensen til Egypt mandag, hvor en sivil israelsk anleggsarbeider ble drept, gjennomførte israelske luftstyrker flere målrettede angrep mot mål knyttet til terrorgruppen Islamsk Jihad på Gaza-stripen. Selv om luftaksjonene kom etter terrorangrepet i tid, sier militære kilder til Jerusalem Post at det ikke var en kobling.

I det første luftangrepet rammet IAF en motorsykkel. To medlemmer av Islamsk Jihad, som nylig deltok i skyteangrep i grenseområdet mot Israel, ble drept. I slutten av mai ble en israelsk offiser og soldat skadet av snikskytterild fra Gaza-stripen. I forrige uke ble en israelsk bonde beskutt da han arbeidet på et jorde i nærheten av grensen. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an skriver at de to mennene på motorsykkel var på vei for å gjennomføre et angrep mot Israel da de ble rammet.

I det andre luftangrepet rammet IAF en gruppe medlemmer av Islamsk Jihad som forberedte seg på å angripe Israel med raketter. To palestinere, som man antar begge var stridende terrorister tilknyttet Islamsk Jihad, ble drept.

I løpet av natten har militante palestinske grupper avfyrt seks raketter eller granater mot Israel. Det er tre av disse Hamas nå sier de avfyrte. I de siste rundene av rakettangrep mot Israel er det hovedsaklig Islamsk Jihad som har stått for angrepene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart