Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sommerferie og raketter

Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)
Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)
Onsdag 20. juni var den siste skoledagen for israelske skolebarn. I Sør-Israel ble de siste skoledagene preget av uvanlig stress – rakettangrep fra Gaza-stripen.

I alt går 635.000 israelske elever på ungdomsskole og videregående. 103.000 ungdommer er ferdige med videregående skole og skal ut i livet.

Men for ungdommen i sør blir feriegleden blandet med stress som skriver seg fra det store antallet raketter som er skutt ut fra Gaza mot Israel de siste dagene av skoleåret. Når raketter kommer, går alarmen i det området det skytes mot. Da har man kort tid på seg (kortere jo nærmere Gaza man bor) til å komme seg i bomberom. Er det om natten, er det ikke alltid lett å sovne igjen straks alarmen er over. Og kommer det en ny alarm, kanskje flere ganger, blir det lite søvn.

Mange elever i Sør-Israel kom derfor nokså søvndrukne til avslutnings-samlingene den siste dagen, rapporterte , påpekte Yael Branovsky på israelhayom.com 21. juni 2012.

 

”Vi er vant til det”

Men ellers tar ungdommer flest rakett-angrepene med ro. ”Vi er vant med dem,” sier de. Israel har gode rutiner som reduserer risikoen for å bli skadet ganske kraftig. Men uansett betyr angrep med raketter og granater et økt stress-nivå. Israel kan ikke leve med mange raketter over lengre tid. Det ville påføre ungdommen varig skade.

 

Person skadet i Sderot

Lørdag morgen ble en israelsk mann moderat skadet av rakettnedslag i Sderot-området. To andre personer fikk sjokkskader og en fabrikkbygning ble påført skader.

Israel ble angrepet med minst 12 raketter i morgentimene lørdag.

Israelske luftstyrker har rammet tre mål tilknyttet terrorgrupper på Gaza-stripen natt til lørdag. Palestinske kilder melder at en militant palestiner er drept, og mellom 17 og 21 personer skadet.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart