Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)
Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)

Sommerferie og raketter

Onsdag 20. juni var den siste skoledagen for israelske skolebarn. I Sør-Israel ble de siste skoledagene preget av uvanlig stress – rakettangrep fra Gaza-stripen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I alt går 635.000 israelske elever på ungdomsskole og videregående. 103.000 ungdommer er ferdige med videregående skole og skal ut i livet.

Men for ungdommen i sør blir feriegleden blandet med stress som skriver seg fra det store antallet raketter som er skutt ut fra Gaza mot Israel de siste dagene av skoleåret. Når raketter kommer, går alarmen i det området det skytes mot. Da har man kort tid på seg (kortere jo nærmere Gaza man bor) til å komme seg i bomberom. Er det om natten, er det ikke alltid lett å sovne igjen straks alarmen er over. Og kommer det en ny alarm, kanskje flere ganger, blir det lite søvn.

Mange elever i Sør-Israel kom derfor nokså søvndrukne til avslutnings-samlingene den siste dagen, rapporterte , påpekte Yael Branovsky på israelhayom.com 21. juni 2012.

 

”Vi er vant til det”

Men ellers tar ungdommer flest rakett-angrepene med ro. ”Vi er vant med dem,” sier de. Israel har gode rutiner som reduserer risikoen for å bli skadet ganske kraftig. Men uansett betyr angrep med raketter og granater et økt stress-nivå. Israel kan ikke leve med mange raketter over lengre tid. Det ville påføre ungdommen varig skade.

 

Person skadet i Sderot

Lørdag morgen ble en israelsk mann moderat skadet av rakettnedslag i Sderot-området. To andre personer fikk sjokkskader og en fabrikkbygning ble påført skader.

Israel ble angrepet med minst 12 raketter i morgentimene lørdag.

Israelske luftstyrker har rammet tre mål tilknyttet terrorgrupper på Gaza-stripen natt til lørdag. Palestinske kilder melder at en militant palestiner er drept, og mellom 17 og 21 personer skadet.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart