Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Raskere reaksjon mot raketter fra Gaza

Forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) deltar på en øvelse med Givati-brigaden i Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) deltar på en øvelse med Givati-brigaden i Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Når terrorister fra Hamas eller andre grupper skulle skyte raketter mot Israel, har de tidligere hatt flere minutter på seg til å få det gjort og komme seg vekk igjen. Nå rammer Israel dem raskere.

Israel har effektivisert sin reaksjon mot rakett-terroristene ganske betydelig. En israelsk talsmann sa at de som samler inn etterretning om terrorgrupper og de som gir ordre om et israelsk militært svar, nå sitter ved samme pult.

Fra en gruppe terrorister med raketter er oppdaget og til Israel skyter mot dem, går det bare noen øyeblikk. I løpet av noen dager ble seks terrorgrupper truffet av israelske raketter før de i det hele tatt fikk skutt ut sine våpen.

Det vanlige er at terroristene skyter sine raketter fra hager med sitrus-trær. I det siste har noen av dem gjort det vanskeligere for Israel ved å montere rakettene og foreta selve utskytningen ved hjelp av mobiltelefon, altså fjernstyring.

Under den forrige runden med mange raketter, i mars, var Hamas ikke med. Men nå føler de seg tydeligvis sterkere, så i denne runden har Hamas erklært at de deltar. Hamas selv sier at de har skutt mot ”militære installasjoner” i Sør-Israel. Israel sier at det mest karakteristiske for denne runden av angrep er at de fleste rakettene har så kort rekkevidde at Israels rakettforsvar, Iron Dome, ikke rekker å bli aktivert. Rakettforsvaret trenger noen sekunder på å bli aktivert. Så hvis rakettene treffer sine mål på kortere tid, rekker systemet ikke å reagere. Angrepene har med andre ord gått hardest ut over de israelske områdene som ligger nærmest Gaza.

 

Kilde: En artikkel 25. juni 2012 av Mitch Ginsburg på det israelske nettstedet timesofisrael.com.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart