Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Strikking som terapi for rakettangrep

Noen av jentene i strikkeklubben i Sderot. Noa Mintz er nummer tre fra venstre. (Foto: Niv Shimshon)
Noen av jentene i strikkeklubben i Sderot. Noa Mintz er nummer tre fra venstre. (Foto: Niv Shimshon)
En tolv år gammel jente fra New York har dannet en strikkegruppe for jenter i Sderot. Målet er å hjelpe jentene å leve et bedre liv, til tross for de stadige rakettangrepene fra Gaza.

I anledning sin bar mitzvah har Noa Mintz (12) fra New York fått en idé som kombinerer kjærlighet til strikking og kjærlighet til Israel. Resultatet er en terapeutisk strikke-klasse for jenter i den lille byen Sderot, som ofte blir utsatt for rakettangrep fra Gaza-stripen. Prosjektet blir sponset med 15.000 dollar av Noa og hennes familie.

– Da jeg besøkte Sderot for tre år siden og så hvor kort avstand det var til Gaza, så var det et veldig rørende øyeblikk for meg, sier Noa til Yedioth Aharonoth.

– Jeg har nylig forelsket meg i strikking som en gruppeaktivitet og terapeutisk ting, og bestemte at jeg ønsket det samme for jentene i Sderot, forklarer hun.

Noa har den siste tiden hatt kontakt med jentene i Sderot via Skype. Gjennom internettkontakten har de danset til hverandres musikk og delt erfaringer. I forrige uke dro Noa til Israel med familien sin for å møte jentene i Sderot.

De stadige rakettangrepene mot Sderot, som har pågått i mer enn 10 år, har satt sine spor i befolkningen. Ifølge en studie utført av Natal, et traumesenter for ofre for terror og krig, viser 70 prosent av barna i Sderot  minst ett symptom på posttraumatisk stress. En tredjedel av alle innbyggere i Sderot  lider av angst, og har problemer med å fungere normalt.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart