Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Strikking som terapi for rakettangrep

Noen av jentene i strikkeklubben i Sderot. Noa Mintz er nummer tre fra venstre. (Foto: Niv Shimshon)
Noen av jentene i strikkeklubben i Sderot. Noa Mintz er nummer tre fra venstre. (Foto: Niv Shimshon)
En tolv år gammel jente fra New York har dannet en strikkegruppe for jenter i Sderot. Målet er å hjelpe jentene å leve et bedre liv, til tross for de stadige rakettangrepene fra Gaza.

I anledning sin bar mitzvah har Noa Mintz (12) fra New York fått en idé som kombinerer kjærlighet til strikking og kjærlighet til Israel. Resultatet er en terapeutisk strikke-klasse for jenter i den lille byen Sderot, som ofte blir utsatt for rakettangrep fra Gaza-stripen. Prosjektet blir sponset med 15.000 dollar av Noa og hennes familie.

– Da jeg besøkte Sderot for tre år siden og så hvor kort avstand det var til Gaza, så var det et veldig rørende øyeblikk for meg, sier Noa til Yedioth Aharonoth.

– Jeg har nylig forelsket meg i strikking som en gruppeaktivitet og terapeutisk ting, og bestemte at jeg ønsket det samme for jentene i Sderot, forklarer hun.

Noa har den siste tiden hatt kontakt med jentene i Sderot via Skype. Gjennom internettkontakten har de danset til hverandres musikk og delt erfaringer. I forrige uke dro Noa til Israel med familien sin for å møte jentene i Sderot.

De stadige rakettangrepene mot Sderot, som har pågått i mer enn 10 år, har satt sine spor i befolkningen. Ifølge en studie utført av Natal, et traumesenter for ofre for terror og krig, viser 70 prosent av barna i Sderot  minst ett symptom på posttraumatisk stress. En tredjedel av alle innbyggere i Sderot  lider av angst, og har problemer med å fungere normalt.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart