Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Hizbollah-mann arrestert på Kypros planla angrep på israelske mål

El Al-fly. (Illustrasjonsfoto: caribb, flickr.com)
El Al-fly. (Illustrasjonsfoto: caribb, flickr.com)
En libanesisk-svensk mann er arrestert på Kypros mistenkt for å planlegge angrep mot israelske turister. Hadde Hizbollah angrepet et israelsk fly, ville det vært som en krigserklæring fra Iran.

En 24 år gammel libaneser med svensk pass er arrestert på Kypros etter tips fra israelsk etterretning. Mannen hadde bilder av israelske mål og informasjon om rutetider til israelske fly.

Mannen kom til Kypros som en turist 5. juli. Kort tid etterpå ble politiet varslet. Selve arrestasjonen fant sted 7. juli, da kypriotiske sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mot mannens hotell i Limassol.

I første omgang avviste mannen alle forbindelser til Hizbollah, men etter intense forhør skal han nå ha innrømmet medlemskap i terrorgruppen, melder den kypriotiske avisen Sigma Live. Det ble funnet dokumenter hos ham som indikerer at han er leder for en terrorcelle som planla angrep mot et israelsk fly eller turistbuss, gjengir Ha’aretz fra avisen.

Hizbollah har også tidligere benyttet agenter med svensk pass. Den svenske statsborgeren Hussein Idris ble arrestert i Thailand i januar 2012, mistenkt for terrorplaner mot israelere.

Statsminister Benjamin Netanyahu understreket søndag at han holder Iran ansvarlig for de siste terrorplanene. Dersom Hizbollah hadde klart å angripe et israelsk fly, ville det vært det samme som en krigserklæring, skriver Amos Harel i en bakgrunnsartikkel i Ha’aretz. I løpet av det siste året er en rekke planlagte Hizbollah-angrep mot israelske mål blitt avverget.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart