Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Første israeler med toppjobb i FN

Israeleren David Scharia skal hjelpe medlemmene i Sikkerhetsrådet å bekjempe terror. Bildet viser Sikkerhetsrådets plenumsal i FN-bygningen i Washington. (Foto: Wikipedia)
Israeleren David Scharia skal hjelpe medlemmene i Sikkerhetsrådet å bekjempe terror. Bildet viser Sikkerhetsrådets plenumsal i FN-bygningen i Washington. (Foto: Wikipedia)
David Scharia skal arbeide som juridisk koordinator for Counter-Terrorism Committee Executive Directorate (CTED), som er Sikkerhetsrådets anti-terrorgruppe.

For første gang i Israels historie har en av landets statsborgere fått en toppstilling i FN-systemet, opplyser Yedioth Aharonoth. Scharia vil ha et team på tolv mann under seg, som skal gi råd til medlemslandene i FNs Sikkerhetsråd om hvordan de kan bekjempe terror.

– Jeg er veldig stolt over å ønske en svært talentfull israeler inn i FNs øverste rekker. En av mine viktigste oppgaver er å bringe flere skarpe hjerner fra Det hellige land inn i FNs haller, hvor israelere lenge har vært underrepresentert, mener Israels FN-ambassadør Ron Prosor.

I seks år har Scharia, 41, arbeidet som en av de tolv juridiske ekspertene i CTED. I Israel har han tidligere arbeidet for påtalemyndigheten og ledet en avdeling for terroretterforskning i justisdepartementet. I tillegg har han ledet antiterrorkomiteen som styres av den til enhver tid sittende regjering.

I dag er kun 124 av 44.000 FN-ansatte israelere, hvorav Scharia er den eneste med en toppstilling.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart