Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Selvmordsbomber stod bak angrepet i Bulgaria

Sarafovo flyplass i Burgas (Foto: Wikipedia)
Sarafovo flyplass i Burgas (Foto: Wikipedia)
Antallet drepte har steget til minst åtte personer, etter det som viser seg å ha vært et selvmordsangrep av en mann med falskt amerikansk ID-kort.

Israelske redningsmannskaper er nå på plass i Bulgaria for å sikre at de skadde israelerne kommer seg trygt hjem igjen. Senest torsdag morgen døde nok en israeler på sykehuset av de enorme skadene vedkommende pådro seg. Totalt er seks av de åtte drepte israelske statsborgere.

To sårede skal fortsatt være i svært kritisk tilstand og vil foreløpig ikke bli fraktet tilbake til Israel. Det vil imidlertid de 34 israelerne som pådro seg moderate eller lettere skader under angrepet, opplyser Times of Israel. De fleste av disse vil lande trygt i hjemlandet allerede torsdag ettermiddag.

Selvmordsbomber bak angrepet
Bulgarias statsminister Boyko Borisov sa torsdag morgen at opptakene til et sikkerhetskamera viser at Burgas-angrepet sannsynligvis var et selvmordsangrep. Bulgarsk sikkerhetstjeneste har på kameraene identifisert en mann som i over en time søker området på Sarafovo flyplass etter bussene som venter på israelske turister. Den samme mannen ble drept i onsdagens angrep, og var samtidig den av de drepte som hadde blitt kraftigst rammet av bomben.

Borisov lover at bulgarske myndigheter vil gjøre alt den kan for å avsløre de skyldige etter bombeangrepet og stille dem for retten.

– Jeg tror det bulgarske og det israelske folket vil komme sammen og forhindre en ny katastrofe av dette slaget, sier han.

Israel og Bulgaria gjennomfører nå en felles etterforskning av hendelsen. De amerikanske organisasjonene FBI og CIA bistår i arbeidet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart