Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah-terrorcelle avslørt

Eksplosivene som Shin Bet avdekket under operasjonen. (Foto: Israelsk politi)
Eksplosivene som Shin Bet avdekket under operasjonen. (Foto: Israelsk politi)
Elleve israelske arabere har blitt arrestert og siktet for å ha vært involvert i smuglingen av tjueen kilo eksplosiver inn i Israel, melder israelsk politi.

«Operasjon tidsbombe», et samarbeid mellom politiet og Shin Bet, har avdekket en celle som har smuglet våpen og eksplosiver inn fra Libanon. Målet var å gjennomføre en hel rekke terrorangrep mot mål inne i Israel. Ifølge politiet og Shin Bet selv er det et potensielt «megaangrep» som har blitt stanset gjennom deres innsats.

Operasjonen har vært kjent for israelsk presse en stund, men har vært underlagt pressesensuren i sikkerhetssaker fram til og med onsdag ettermiddag. Det har siden kommet fram at fjorten personer skal ha stått bak smuglingen av tjuefire C4-bomber av høy kvalitet, som også var klare til bruk. I den israelske grensebyen mot Libanon, Ghajar, har en i tillegg utstyrt bombene med tidsutløsere. Seks av de fjorten mistenkte er opprinnelig fra denne byen, hvorav en er kun 17 år.

Nasrallah måtte godkjenne
– Dette er en av de største og farligste sikkerhetsjobbene vi har hatt her [i nord]. Etterretningen vi mottok fra politiets grenseenhet i nord var av ekstremt høy kvalitet, forklarer en politioffiser i Nord-Israel overfor Israel Radio.

Etterretningsarbeidet har også avslørt at det er Hizbollah som har arrangert smuglingen og at megaterroren ikke skulle settes i gang før et klarsignal var gitt av den libanesiske terrorgruppens leder, Hassan Nasrallah.

– Dette er bare toppen av isfjellet i Hizbollahs innsats mot Israel. Dette forsøket på et angrep og angrepet som ble gjennomført nylig i Bulgaria ble alle gjennomført av samme organisasjon, sier en Shin Bet-offiser overfor Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart