Eksplosivene som Shin Bet avdekket under operasjonen. (Foto: Israelsk politi)
Eksplosivene som Shin Bet avdekket under operasjonen. (Foto: Israelsk politi)

Hizbollah-terrorcelle avslørt

Elleve israelske arabere har blitt arrestert og siktet for å ha vært involvert i smuglingen av tjueen kilo eksplosiver inn i Israel, melder israelsk politi.

«Operasjon tidsbombe», et samarbeid mellom politiet og Shin Bet, har avdekket en celle som har smuglet våpen og eksplosiver inn fra Libanon. Målet var å gjennomføre en hel rekke terrorangrep mot mål inne i Israel. Ifølge politiet og Shin Bet selv er det et potensielt «megaangrep» som har blitt stanset gjennom deres innsats.

Operasjonen har vært kjent for israelsk presse en stund, men har vært underlagt pressesensuren i sikkerhetssaker fram til og med onsdag ettermiddag. Det har siden kommet fram at fjorten personer skal ha stått bak smuglingen av tjuefire C4-bomber av høy kvalitet, som også var klare til bruk. I den israelske grensebyen mot Libanon, Ghajar, har en i tillegg utstyrt bombene med tidsutløsere. Seks av de fjorten mistenkte er opprinnelig fra denne byen, hvorav en er kun 17 år.

Nasrallah måtte godkjenne
– Dette er en av de største og farligste sikkerhetsjobbene vi har hatt her [i nord]. Etterretningen vi mottok fra politiets grenseenhet i nord var av ekstremt høy kvalitet, forklarer en politioffiser i Nord-Israel overfor Israel Radio.

Etterretningsarbeidet har også avslørt at det er Hizbollah som har arrangert smuglingen og at megaterroren ikke skulle settes i gang før et klarsignal var gitt av den libanesiske terrorgruppens leder, Hassan Nasrallah.

– Dette er bare toppen av isfjellet i Hizbollahs innsats mot Israel. Dette forsøket på et angrep og angrepet som ble gjennomført nylig i Bulgaria ble alle gjennomført av samme organisasjon, sier en Shin Bet-offiser overfor Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart