Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Egypt har økt militær styrke i Sinai uten godkjenning fra Israel

Sinai-halvøya. (Foto: Wikimedia Commons)
Sinai-halvøya. (Foto: Wikimedia Commons)
De siste ukene har den egyptiske hæren satt inn større styrker på Sinai-halvøya enn det gamle og nye avtaler med Israel tillater. Israel er ikke informert, melder Ha'aretz.

Fredsavtalen mellom Egypt og Israel fra slutten av 1970-tallet legger sterke begrensninger på det militære nærværet på Sinai-halvøya. Etter revolusjonen i Egypt i 2011 åpnet Israel for å tillate syv bataljoner og seks kompanier ekstra i Sinai, inkludert stridsvognavdelinger. Innrømmelsen ble gjort for at egyptiske myndigheter kunne få bedre kontroll på sikkerhetssituasjonen i området.

Frem til angrepet på Sinai-halvøya 5. august, hadde ikke egypterne utnyttet fullt ut muligheten til å flytte inn styrker. Etter angrepet har de gjort det, og de har også flyttet inn flere styrker enn det Israel har gått med på, skriver journalist Avi Isssacharoff i Ha’aretz. Først i ettertid er den israelske regjering blitt kjent med dette. Israelske forsvarskilder har avvist å kommentere saken, men understreker at sikkerhetssamarbeidet mellom partene hittil har vært godt.

5. august ble en egyptisk grensestilling angrepet av væpnede menn. 16 soldater ble drept og to pansrede personellkjøretøy stjålet. Et av kjøretøyene eksploderte ved grensestasjonen Kerem Shalom, det andre kjørte to kilometer inn på israelsk territorium før det ble rammet av israelske luftstyrker.

Hittil har Israel unngått å svare på Egypts ensidige tiltak, «tilsynelatende for å unngå en konfrontasjon», skriver Issacharoff.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart