Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tyskland inngikk avtale med terrorister

Et medlem av Svart September, terrorgruppen som drepte 11 israelske OL-deltakere. (Arkivfoto: AP)
Et medlem av Svart September, terrorgruppen som drepte 11 israelske OL-deltakere. (Arkivfoto: AP)
Vest-tyske myndigheter holdt hemmelige møter med Svart September for å be om stans i angrep på tysk jord. Palestinerne på sin side krevde anerkjennelse av PLO. Kort tid senere stanset etterforskning av München-massakren.

Sommerolympiaden i 1972 var i München, som lå i det daværende Vest-Tyskland. Under olympiaden ble 11 israelske idrettsmenn massakrert av den palestinske terror-organisasjonen Svart September.

[Det viste seg siden at organisasjonen hadde tette bånd til Fatah og Yasser Arafat, selv om det ble benektet den gangen. Navnet Svart September viser til kampene i og mot Jordan i september 1970, da kong Hussein brukte ganske hardhendte metoder for å slå ned et PLO-opprør. Israels rolle var å true syrerne til ikke å blande seg inn i krigen.]

Det tyske magasinet Der Spiegel har nå meldt at Vest-Tyskland samarbeidet med Svart September etter massakren. Ifølge meldingen holdt vest-tyske myndigheter hemmelige møter for å unngå flere angrep på tysk jord av palestinske terror-grupper.

Flere måneder etter massakren møtte daværende vest-tyske utenriksminister Walter Scheel med ledere fra Svart September for å «bygge tillit» med gruppen. Også en vest-tysk diplomat, Walter George Novak deltok i møtene. Han traff også Abu Yusuf (Yusuf Najjar). En uke etter det møtet ble Yusuf drept av en israelsk kommando-gruppe i Libanon.

Det var også andre møter med høytstående representanter for Svart September. Vest-tyskerne forsøkte å oppnå at det ikke skulle bli flere angrep på tysk jord. Palestinerne forsøkte å oppnå at vest-tyskerne anerkjente PLO.

Etter samtalene besluttet den vest-tyske regjeringen å droppe den strafferettslige etterforskningen mot dem som hadde deltatt i München-massakren. Noen uker etterpå kunngjorde det vest-tyske utenriksdepartementet at etterforskningen var stanset.

Fem år etter massakren spurte Frankrike Vest-Tyskland om vest-tyskerne ønsket å få utlevert Abu Daoud, en av dem som hadde planlagt München-angrepet. Vest-tyskerne nektet å svare på spørsmålet.

Der Spiegel, som er gjengitt av Israel Hayom og andre israelske medier, forteller også om hvordan vest-tyske representanter fikk sympati for palestinernes sak. I post fra det vest-tyske utenriksdepartementet ble München-massakren omtalt som «en motstandshandling».

Den israelske enken etter en av de drepte idrettsmennene sier at meldingen i Der Spiegel ikke er overraskende. De som har fulgt med, har sett lenge at det var slik det var. Det eneste nye er at det blir sagt rett ut.

At Vest-Tyskland og andre land lot terrorister drepe israelere så godt som straffefritt, er en viktig grunn til at Israel måtte føre en så hard krig mot terror. Når terrorister ikke ble arrestert i ulike land, hadde Israel ofte ikke noe annet alternativ enn å drepe dem for å stanse deres virksomhet.

I boken Gideon’s Spies, opplyser den britiske journalisten Gordon Thomas at også britiske myndigheter på 1980-tallet inngikk hemmelig avtale med PLOs terrorister for å unngå angrep på britisk jord. Vest-Europas ettergivenhet overfor palestinsk terrorisme lærte andre militante grupper at terror lønner seg som et politisk virkemiddel. Les mer om dette i artikkelen Den egentlige årsaken til terror fra år 2004.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart