Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel angrepet med mer enn 70 raketter

Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Fire sivile israelere er skadet i rakettangrepene fra Gaza-stripen i helgen. Kamphandlingene begynte da palestinere lørdag avfyrte en panservernrakett mot en jeep på grensen mot Gaza. Fire israelske soldater ble skadet.

De siste kamphandlingene på Gaza-fronten ble utløst da en militær jeep på patrulje i Karni-området ble rammet av en panservernrakett lørdag. To soldater fikk alvorlige skader og ble fraktet i helikopter til Soroka-sykehuset i Beersheba. To andre fikk splintskader og ble overført til Barzilai-sykehuset i Ashkelon.

Store israelske styrker kom raskt til stedet og besvarte ilden som kom fra de palestinske bydelene Zeitun og Sajaiya. Palestinske kilder opplyste at fire personer ble drept og 25 skadet av denne israelske beskytningen.

Utover kvelden og natten fortsatte kamphandlingene med rakettangrep fra Gaza-stripen og israelske luftangrep mot produksjonssteder og lagringssteder for våpen. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an melder at to medlemmer av Islamsk Jihad ble drept og syv palestinere skadet i luftangrepene i løpet av natten.

Det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome har stanset minst én rakett fra Gaza som var på vei mot storbyen Ashdod. Flere bygninger er skadet i Sha’ar Hanegev-området etter treff fra rakettangrep. En fabrikksbygning i Sderot har også fått skader etter en fulltreffer.

Søndag holdt flere skoler i Vest-Negev stengt på grunn av rakettangrepene.

PFLP har meldt at de stod bak angrepet på jeepen, men IDF mener det er mer sannsynlig at Islamsk Jihad stod bak. Det er også kommet meldinger om at Hamas-styrker avfyrte panservernraketten. Hamas har annonsert at de har deltatt i rakettangrepene.

 

Stengte grenseovergang

Etter angrepet på jeepen har forsvarsdepartementet gitt ordre om en midlertidig avstengning av Kerem Shalom, grenseovergangen hvor varer blir levert til Gaza-stripen.

– IDF vil ikke risikere livet til de ansatte på grensestasjonene eller soldatene som er utplassert der, sa en kilde i forsvaret til Yedioth Aharonoth lørdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel «ikke vil sitte med hendene i fanget når vi er stilt over for forsøk på å skade oss».

– Vi er klar til å intensivere våre svar, sa Netanyahu under regjeringsmøtet søndag morgen.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart