Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Egypts president Mohamed Morsi (Foto: Marco Castro, UN Photo)
Egypts president Mohamed Morsi (Foto: Marco Castro, UN Photo)

– Gjennomfør jihad på andre måter

Det muslimske brorskap i Egypt ber Hamas avslutte sin import av våpen. Khairat al-Shater frykter videre opprustning via Sinai vil føre til krig mellom Egypt og Israel. - Det askepterer ikke mannen i gata, sier han.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Kilder i Det muslimske brorskap sier til Yedioth Aharonoth at Hamas må «implementere jihad på andre måter», gjennom «å lære av oss […] Vi gjorde grovarbeidet for dere.»

De sentrale kildene i organisasjonen sikter selvsagt til det egyptiske valget, der Brorskapets eget parti vant valget og deres kandidat Mohammed Morsi ble president. Nå ønsker de at Hamas skal lære av dem, slik at de kan oppnå større troverdighet internasjonalt.

Generelt har de egyptiske islamistene ikke vist så mye støtte overfor Hamas’ smuglervirksomhet som terrorgruppen hadde håpet. Nylig oversvømte den egyptiske hæren en stor del av smuglertunnelene inn til Gaza-stripen med vann. «Det muslimske brorskapet støttet ikke denne militære avgjørelsen helt, men de foretrakk det framfor alternativet – fortsatt våpensmugling fra sitt territorium,» skriver Yedioth Aharonoth.

«Folkeislamisme»
Nestleder i Brorskapet og den opprinnelige presidentkandidaten deres fram til domstolene diskvalifiserte hans kandidatur, Khairat al-Shater, har vært med på å presse gjennom en ny holdning til Hamas’ våpensmugling. Han ønsker å være i takt med viljen til det egyptiske folket.

– Det [videre smugling] vil være svært flaut overfor det internasjonale samfunnet – særlig USA – for den egyptiske presidentens kontor, og det kan en ikke overse. (…) Egyptisk støtte til palestinske grupperinger når det gjelder våpen, vil trolig utløse en krig mellom Egypt og Israel. Men presidentens beslutning om å trekke tilbake den egyptiske ambassadøren i Israel, er den beste beslutningen som har blitt tatt av den arabiske, islamistiske staten. Det har gjort at egyptiske innbyggere har blitt stolte av landet sitt. [Men] å gå inn i krig med Israel blir ikke akseptert av mannen i gata, har al-Shater argumentert.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart