Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Terroristen Majdi Al-Rimawi blir æret av myndighetene i en fransk forstad til Paris. (Bilde fra PA TV, via Palestinian Media Watch)
Terroristen Majdi Al-Rimawi blir æret av myndighetene i en fransk forstad til Paris. (Bilde fra PA TV, via Palestinian Media Watch)

Fransk by gir æresborgerskap til palestinsk terrorist

I 2001 deltok han i mordet på den israelske turistministeren Rehavam Ze'evi. Tolv år senere får han æresborgerskap i den franske byen Bezons.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Rehavam Ze’evi var israelsk general og politiker, og lå nokså langt ute til høyre i det politiske landskapet i Israel. I 2001 var han turistminister i den israelske regjeringen. 17. oktober 2001 ble han skutt og drept av fire palestinske terrorister i Hyatt-hotellet på Scopus-fjellet i Jerusalem.

En av dem som skjøt, het Majdi Al-Rimawi. Han sitter nå i fengsel i Israel for drapet.

20. februar kunne PA TV fortelle at Al-Rimawi er blitt æresborger i Bezons, en forstad til Paris. Palestinian Media Watch gjenga reportasjen i engelsk oversettelse 10. mars.

Det er, ifølge ordfører Dominique Lesparre, en del av en «tradisjon med fred, solidaritet og samarbeid med det palestinske folket». I nyhetsbrevet hvor dette blir offentliggjort, står det at æresborgerens eneste forbrytelse er at han arbeider for å opprette en palestinsk stat. Det står ingenting om mordet der.

Ordføreren fremstiller Al-Rimawi som et offer og karakteriserer protestene mot tildelingen av æresborgerskap som «hat-reaksjoner». Han hevder at enhver kritikk av israelske ledere og henvisninger til palestinernes lidelser systematisk blir fordømt som antisemittisme, skriver Jerusalem Post.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart