Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fransk by gir æresborgerskap til palestinsk terrorist

Terroristen Majdi Al-Rimawi blir æret av myndighetene i en fransk forstad til Paris. (Bilde fra PA TV, via Palestinian Media Watch)
Terroristen Majdi Al-Rimawi blir æret av myndighetene i en fransk forstad til Paris. (Bilde fra PA TV, via Palestinian Media Watch)
I 2001 deltok han i mordet på den israelske turistministeren Rehavam Ze'evi. Tolv år senere får han æresborgerskap i den franske byen Bezons.

Rehavam Ze’evi var israelsk general og politiker, og lå nokså langt ute til høyre i det politiske landskapet i Israel. I 2001 var han turistminister i den israelske regjeringen. 17. oktober 2001 ble han skutt og drept av fire palestinske terrorister i Hyatt-hotellet på Scopus-fjellet i Jerusalem.

En av dem som skjøt, het Majdi Al-Rimawi. Han sitter nå i fengsel i Israel for drapet.

20. februar kunne PA TV fortelle at Al-Rimawi er blitt æresborger i Bezons, en forstad til Paris. Palestinian Media Watch gjenga reportasjen i engelsk oversettelse 10. mars.

Det er, ifølge ordfører Dominique Lesparre, en del av en «tradisjon med fred, solidaritet og samarbeid med det palestinske folket». I nyhetsbrevet hvor dette blir offentliggjort, står det at æresborgerens eneste forbrytelse er at han arbeider for å opprette en palestinsk stat. Det står ingenting om mordet der.

Ordføreren fremstiller Al-Rimawi som et offer og karakteriserer protestene mot tildelingen av æresborgerskap som «hat-reaksjoner». Han hevder at enhver kritikk av israelske ledere og henvisninger til palestinernes lidelser systematisk blir fordømt som antisemittisme, skriver Jerusalem Post.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart