Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rammet av raketter fra Gaza og Syria

Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Israel ble rammet av raketter og granater fra både Gaza-stripen og Syria natt til onsdag. IDF svarte med å gå til aksjon mot mål begge steder.

Ikke siden Operasjon Forsvarssøyle på Gaza-stripen i vinter og våpenhvilen med Hamas ble inngått, har IAF-fly bombet mål på Gaza-stripen. Men natt til onsdag gikk Israel til aksjon, etter å ha blitt rammet av to palestinske terrorraketter tidligere på kvelden.

Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra området, siden de er øverste myndighet på Gaza-stripen. På sin Twitter-konto gir imidlertid terrorgruppen Israel skylden for å ha brutt våpenhvilen.

Men også i nord ble Israel rammet natt til onsdag. En IDF-patrulje på Golan-høyden mot grensen til Syria, ble angrepet med granater og skuddsalver fra den andre siden av grensen. Israelske stridsvogner avfyrte kort tid etter granater mot den syriske militære utposten, hvor angrepene hadde kommet fra, melder Times of Israel.

Onsdag morgen ble Israel angrepet av to nye raketter fra Gaza. Forsvarsminister Moshe Ya’alon understreker at «vi vil ikke tillate en situasjon med sporadisk ild mot våre innbyggere og tropper, under noen som helst omstendigheter.»

Ingen israelere ble såret eller drept under noen av hendelsene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart