Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Hamas' innenriksminister Fathi Hamad (Foto: Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center)
Hamas' innenriksminister Fathi Hamad (Foto: Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center)

Hamas-ministerens dobbeltrolle i terrorkrigen

Hamas' innenriksminister Fathi Hamad, med ansvar for å forhindre andre militante gruppers rakettangrep mot Israel fra Gaza-stripen, har også ansvaret for Hamas egne terrorceller på Vestbredden.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Innenriksminister Fathi Hamad har en dobbeltrolle i Hamas-regjeringen på Gaza-stripen. Mens han er personlig ansvarlig for å forhindre rakettangrep mot Israel som ikke Hamas har godkjent, arbeider han samtidig for å fremme terror mot israelske mål på Vestbredden.

Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center skriver i en rapport at Hamas’ innenriksdepartement og sikkerhetsdepartement har ansvaret for den interne sikkerheten på kyststripen, samtidig som de har kontroll over de militære apparatene til terrorgruppen.

Hamas snakker med to tunger
Helt siden Gaza-krigen i årsskiftet 2008 og 2009 har Fathi Hamad kontrollert innenriksdepartementet og arbeidet for å håndheve den nåværende våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Men samtidig har han arbeidet i det skjulte for å etablere «Beskytterne av Al-Aqsa (Jerusalem)» på Vestbredden. Ifølge israelsk etterretning er dette en terrorgrein under Hamas’ direkte kontroll, som kan angripe Israel på deres kommando.

Israelske myndigheter ble klar over dette under et avhør av den fengslede Hamas-terroristen Ayub Azzam Ahmed. Han avslørte at «Beskytterne av al-Aqsa» var en frontorganisasjon for Hamas på Vestbredden, som skulle gjennomføre terrorangrep som de kunne påta seg skylden for. Terrorgrenen er ledet av Muhammad Subhi Abd al-Rahim Tamraz og blir finansiert direkte fra Hamads innenriksdepartement på Gaza-stripen. De gjennomfører heller ingen angrep uten først å ha fått det godkjent av Hamas.

Slik kunne altså Hamas gjennomføre angrep på Israel fra Vestbredden uten å bli avslørt, samtidig som de fikk skryt for å opprettholde roen på Gaza-stripen.

Datteren fikk hjelp av Israel
Fathi Hamad ble født i flyktningleiren Jabaliya på Gaza-stripen i 1961 og har tre koner. I 2006 ble han valgt inn som Hamas-representant i det palestinske lovgivende organet (PLC) og har siden 2009 vært innenriksminister, etter at den tidligere ministeren Said Siyam ble drept av IDF under Gaza-krigen. Hamads tre år gamle datter mottok i 2010 en hjerteoperasjon i Ashkelon og senere i Jordan, med hjelp fra israelske myndigheter.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart