Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)
Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)

Hizbollah kan bli terrorlistet av EU likevel

Storbritannia håper at EU likevel vil liste Hizbollah som en terrorgruppe, etter signaler om at motstanden er i ferd med å krympe.

Storbritannia og Frankrike har i lengre tid arbeidet for at EU skal sette Hizbollah på listen over terrororganisasjoner. Men så langt har de ikke lyktes. Årsaken er EUs egne regler om at en gruppe må ha utført terror på europeisk jord, skal de svartelistes. De fleste landene mener det ikke finnes tilstrekkelig med beviser, for å kunne konkludere med at dette har skjedd.

Senest sist måned ble et forslag om å terrorliste Hizbollah stemt ned. Motstanderne har hevdet at en slik beslutning bare vil fyre opp under den allerede ustabile situasjonen i Midtøsten. Nå ønsker Storbritannia, Tyskland, Nederland og Frankrike et møte om dette på utenriksministernivå, for å kunne diskutere saken grundig. Derfor har britene igjen satt i gang det diplomatiske maskineriet, for å overbevise EU om å støtte deres standpunkt, skriver Jerusalem Post.

Ifølge bulgarsk politi og israelsk etterretning stod Hizbollah bak et terrorangrep mot en turistbuss i Bulgaria i fjor sommer, da fem israelere og en sjåføren mistet livet. London mener bevisene er tilstrekkelige, for å kunne konkludere med at den shiamuslimske og Iran-støttede organisasjonen står ansvarlige for terror på europeisk jord. Grunnet Hizbollahs sterke engasjement på regimets side i Syria, er det flere EU-regjeringer som nå vurderer å endre sine standpunkt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart