Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah kan bli terrorlistet av EU likevel

Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)
Storbritannias statsminister David Cameron gjør et nytt forsøk, for å få terrorlistet Hizbollah i EU. (Foto: UK in Italy, flickr.com)
Storbritannia håper at EU likevel vil liste Hizbollah som en terrorgruppe, etter signaler om at motstanden er i ferd med å krympe.

Storbritannia og Frankrike har i lengre tid arbeidet for at EU skal sette Hizbollah på listen over terrororganisasjoner. Men så langt har de ikke lyktes. Årsaken er EUs egne regler om at en gruppe må ha utført terror på europeisk jord, skal de svartelistes. De fleste landene mener det ikke finnes tilstrekkelig med beviser, for å kunne konkludere med at dette har skjedd.

Senest sist måned ble et forslag om å terrorliste Hizbollah stemt ned. Motstanderne har hevdet at en slik beslutning bare vil fyre opp under den allerede ustabile situasjonen i Midtøsten. Nå ønsker Storbritannia, Tyskland, Nederland og Frankrike et møte om dette på utenriksministernivå, for å kunne diskutere saken grundig. Derfor har britene igjen satt i gang det diplomatiske maskineriet, for å overbevise EU om å støtte deres standpunkt, skriver Jerusalem Post.

Ifølge bulgarsk politi og israelsk etterretning stod Hizbollah bak et terrorangrep mot en turistbuss i Bulgaria i fjor sommer, da fem israelere og en sjåføren mistet livet. London mener bevisene er tilstrekkelige, for å kunne konkludere med at den shiamuslimske og Iran-støttede organisasjonen står ansvarlige for terror på europeisk jord. Grunnet Hizbollahs sterke engasjement på regimets side i Syria, er det flere EU-regjeringer som nå vurderer å endre sine standpunkt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart