Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Egypt har drept 32 Hamas-medlemmer på Sinai

Illustrasjon: Julian Pierre, flickr.com
Illustrasjon: Julian Pierre, flickr.com
De midlertidige egyptiske myndighetene satt igang en storoffensiv på Sinai, for å nedkjempe terrorister. Kairo har også bedt Israel om lov til å trappe opp innsatsen.

Det begynner å merkes at den nylig avsatte Egypt-presidenten Mohamed Morsi er borte fra regjeringskontorene i Kairo. I løpet av de siste dagene har 32 Hamas-medlemmer blitt drept og 45 arrestert, i en storoffensiv på Sinai mot terrorkreftene som har slått rot der. Totalt er 200 personer drept.

En kilde i det egyptiske forsvaret gir Hamas selv skylden. De hevder den Gaza-baserte palestinske terrororganisasjonen har bevisst trappet opp sin virksomhet på Sinai, etter at Morsi og Det muslimske brorskaps politiske ledelse i Egypt ble kuppet.

– Hæren har knapt kontroll over situasjonen. De går inn på Sinai gjennom tunneler for å utføre angrep sammen med andre, og returnerer så tilbake til Gaza gjennom dem. De utnytter terrenget og gjemmer seg i fjellene, hevder kilden i et intervu med Al-Hayat. Saken er gjengitt i Times of Israel.

For å vinne tilbake roen på Sinai har Egypt spurt Israel om lov til å trappe opp den militære innsatsen ytterligere. Jerusalem sier nesten aldri nei til slike forespørsler fra Kairo, blant annet fordi mye av terroraktiviteten alltid vil være rettet mot dem.

Senere på dagen benektet både Israel, Egypt og Hamas alle påstandene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart